FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 19. lipnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 19. lipnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

DEN BOSCH - Hrvatski tenisač Mario Ančić pobjednik je 300.000 eura vrijednog ATP turnira Ordina Open na travnatim terenima u nizozemskom Den Boschu i to je 21-godišnjem Splićaninu prvi osvojeni ATP turnir u karijeri. Ančić je konačno nakon poraza u finalima Milana lani i Scottsdalea ove godine uspio doći do prvijenca na ATP Touru, svladavši u finalu Francuza Michaela Llodru sa 7:5, 6:4.

ZADAR - U petom, odlučujućem susretu finala doigravanja košarkaškog prvenstva Hrvatske Zadar je u Jazinama pred više od 4.000 gledatelja pobijedio Cibonu VIP 87:82 (19:16, 21:23, 23:17, 24:26) i tako ukupnim rezultatom 3:2 osvojio prvu titulu državnog prvaka u samostalnoj Hrvatskoj. Posljednji naslov prvaka Zadrani su osvojili u bivšoj državi 1986. godina kada su u finalu također bili bolji od Cibone.

BASEL - Španjolac Aitor Gonzalez (Euskaltel) pobjednik je 69. izdanja biciklističke utrke po Švicarskoj, koja se boduje u ProTour seriji. Gonzalez je pobjedu osigurao u posljednjoj etapi, 100 kilometara dugačkoj dionici koja je imala start i cilj u Ulrichnu. Drugi je bio Australac Michael Rogers, a treće mjesto u ukupnom poretku pripalo je Nijemcu Janu Ullrichu.

NDIANAPOLIS - Na startu Velike Nagrade SAD u Indianapolisu, devete utrke Svjetskog prvenstva formule 1, pojavilo se tek šest bolida, dok su ostali bojkotirali utrku zbog sukoba Međunarodne automobilističke federacije (FIA) i čelnika Michelina oko guma. Michelin je zatražio posebnu dozvolu da iz Francuske dopremi novu i bitno drukčiju vrstu guma, koja bi osigurala pilotima veću sigurnost. U utrku su krenule svega tri momčadi koje koriste Bridgstone gume - Ferrari (Michael Schumacher i Rubens Barrichello), Minardi (Patrick Friesacher i Christijan Albers), te Jordan (Tiago Monteiro i Narain Karthikeyan). U boksu su ostali bolidi Renaulta, McLaren-Mercedesa, BMW-Williamsa, Sauber-Petronasa, Red Bull Racinga, BAR Honde i Toyote.

FRANKFURT - U susretu 2. kola B skupine Kupa konfederacija nogometna reprezentacija Japana je u Frankfurtu pred 33.000 gledatelja pobijedila Grčku 1:0 (0:0). Strijelac jedinog pogotka bio je Masashi Oguro u 76. minuti.

PEKING - Nogometne reprezentacije Kine i Kostarike odigrale su u Changshu prijateljski susret koji je završio bez pobjednika, 2:2 (1:1). Pogotke za Kinu postigli su Zhang (28) i Sun (80), dok su strijelci za reprezentaciju Kostarike bili Solis (57) i Gomez (75).

BLACKBURN - U finalnom susretu Europskog prvenstva nogometašica reprezentacija Njemačke je u Blackburnu pred 22.000 gledatelja pobijedila Norvešku 3:1, te tako osvojila četvrti uzastopni, te ukupno šesti europski naslov.

LE MANS - Danac Tom Kristensen po sedmi put postao je pobjednik jedne od najprestižnijih automobilističkih utrka, "24 sata Le Mansa". Kristensen, Nijemac Marco Werner i Finac JJ Lehto slavili su na 73. izdanju ove utrke prošavši u Audi R8 370 krugova. Drugo mjesto s dva odvožena kruga manje pripalo je Francuzima Ericu Comasu, Emmanuelu Collardu i Jean-Christopheu Boullionu, dok su treći bili Britanac Allan McNish, Nijemac Frank Biela i Talijan Emanuele Pirro sa šest krugova zaostatka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙