FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusi žele više cenzure na televiziji (istraživanje)

MOSKVA, 18. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Većina Rusa misli da su glasilau njihovoj zemlji slobodna, a velika je većina čak sklona većojcenzuri na televiziji, napose kada je riječ o seksu i o nasilju, premaistraživanju koje je u subotu objavljeno u Moskvi.
MOSKVA, 18. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Većina Rusa misli da su glasila u njihovoj zemlji slobodna, a velika je većina čak sklona većoj cenzuri na televiziji, napose kada je riječ o seksu i o nasilju, prema istraživanju koje je u subotu objavljeno u Moskvi.

Ukupno 63 posto od 1.561 sudionika istraživanja koje je proveo ugledni institut Vtsiom misli da oporba trenutačno može izraziti svoje mišljenje na televiziji, a 40 posto da to može učiniti u državnim medijima.

Naprotiv, 36 posto drži da to još uvijek nije moguće, a 17 posto da su državna glasila u potpunosti pod kontrolom vlasti.

82 posto ispitanika želi veću cenzuru na televiziji, napose kada je riječ o prizorima seksa i nasilja, filmovima koji veličaju zločin i laganju u reklamama.

Ruske oporbene stranke zatražile su ovog tjedna da se ukine "politička cenzura" i da im se osigura bolji pristup državnim glasilima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙