FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kirgistan: 41 osoba ozlijeđena u nemirima

BIŠKEK, 18. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Četrdeset i jednoj osobi bila jepotrebna medicinska njega poslije sukoba između policije idemonstranata u Biškeku nakon kojih je noć ipak bila dosta mirna,javlja u subotu agencija France Presse pozivajući se na službenekirgistanske izvore.
BIŠKEK, 18. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Četrdeset i jednoj osobi bila je potrebna medicinska njega poslije sukoba između policije i demonstranata u Biškeku nakon kojih je noć ipak bila dosta mirna, javlja u subotu agencija France Presse pozivajući se na službene kirgistanske izvore.

Među ozlijeđenima 27 ih je primilo potrebnu njegu na mjestu događaja dok ih je 14 hospitalizirano, izjavio je jedan dužnosnik ministarstva zdravstva dodavši da je jedan policajac u teškom stanju.

Kako pak javljaju lokalni mediji, predsjednik povjerenstva za prava čovjeka Kirgistana Tursunbek Akunov također je hospitaliziran nakon što je pogođen u glavu kamenom.

U petak ujutro kirgistanska je policija dimnim bombama rastjerala oko 7.000 demonstranata koji su prosvjedovali protiv odluke izborne komisije da odbije pravo na predsjedničku kandidaturu Urmatbeku Bariktabasovu jer nema kirgistansko državljanstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙