FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

40 posto Talijana ovoga ljeta ostaje doma

RIM, 18. lipnja 2005. (Hina/AR) - Prema istipitivanju ustanove Ipsos,gotovo 40 posto Talijana ostat će tijekom ljeta u svojim domovima,piše u petak list Repubblica.
RIM, 18. lipnja 2005. (Hina/AR) - Prema istipitivanju ustanove Ipsos, gotovo 40 posto Talijana ostat će tijekom ljeta u svojim domovima, piše u petak list Repubblica.

Talijani na taj način gube prvo mjesto u Europi naroda koji najviše odlazi na ljetni odmor, a prošle su godine bili na prvom mjestu, piše Repubblica te zaključuje kako je do takve odluke došlo zbog ekonomske krize, pa obitelji "režu" troškove.

"Između lipnja i rujna će 37 posto Talijana ostati u sojim domovima. Od oko 60 posto onih koji će ići na odmor, njih 39 posto će otići u jednom roku, dok će njih 21 posto podijeliti odmor na više razdoblja. Za 58 posto (a europski prosjek je 44 posto) Talijana ljetni će odmor trajati tek tjedan dana, pa čak i manje, a 37 posto sretnijih će ići dva tjedna na odmor, a samo 8 posto će imati na raspolaganju cijeli mjesec i malo više.

Na europskoj razini najsretniji su Englezi koji u 46 posto slučajeva imaju više novaca za potrošiti", piše Repubblica. Najteže je Nijemcima koji će imati, među europskim građanima, mnogo manje novaca za potrošiti u odnosu na prošlu godinu.

Iako će za 46 posto Talijana budžet za ljetovanje ostati nepromijenjenim u odnosu na prošlu godinu, a veći za čak 32 posto, zabrinutost zbog visokih cijena utjecao je na njihovu odluku da skrate ili uopće ne odu na ljetni odmor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙