FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski izbori: Rafsanjani i Moin vjerojatno u drugom krugu

TEHERAN, 17. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Umjereni iranski klerikAkbar Hashemi Rafsanjani i reformist Mostafa Moin najvjerojatnije ćese naći u drugom krugu iranskih predsjedničkih izbora, objavili su upetak nakon zatvaranja birališta njihovi izborni stožeri.
TEHERAN, 17. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Umjereni iranski klerik Akbar Hashemi Rafsanjani i reformist Mostafa Moin najvjerojatnije će se naći u drugom krugu iranskih predsjedničkih izbora, objavili su u petak nakon zatvaranja birališta njihovi izborni stožeri.

Prema informacijama članova izbornih stožera, Rafsanjani i Moin imaju najviše izgleda od ukupno sedam kandidata na današnjim predsjedničkim izborima u Iranu za ulazak u drugi krug izbora koji se treba održati sljedećeg petka, izvješćuju agencije.

Obojica političara osvojila su puno više glasova od preostalih pet predsjedničkih kandidata, no nijedan nije uspio osvojiti više od 50 posto, izvijestili su njihovi pomoćnici.

"Pretpostavlja se da će Rafsanjani i Moin osvojiti najviše glasova i mislim da će razlika u broju glasova biti tijesna", rekao je savjetnik predsjednika u odlasku Mohamada Hatamija, Mohammad Ali Abtahi.

Vladin dužnosnik koji je želi ostati anoniman također je izjavio da će Rafsanjani i Moin ići u drugi krug izbora.

Prvi službeni rezultati očekuju se u subotu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙