FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamenei traži da se reformistima dopusti sudjelovanje na izborima

TEHERAN, 23. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Vrhovni iranski vođa,ajatolah Ali Hamenei, zatražio je u ponedjeljak od Vijeća čuvara dadvojici diskvalificiranih reformista dopusti sudjelovanje napredsjedničkim izborima 17. lipnja nakon što je najveća reformističkastranka objavila da će bojkotirati izbore.
TEHERAN, 23. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Vrhovni iranski vođa, ajatolah Ali Hamenei, zatražio je u ponedjeljak od Vijeća čuvara da dvojici diskvalificiranih reformista dopusti sudjelovanje na predsjedničkim izborima 17. lipnja nakon što je najveća reformistička stranka objavila da će bojkotirati izbore.

Neočekivani Hameneijev potez, koji ima posljednju riječ u svim državnim pitanjima, no rijetko se otvoreno miješa u politiku, mogao bi reformistima omogućiti da zadrže mjesto predsjednika koje od 1997. drži prorefomistički klerik Mohamad Hatami.

U pismu Vijeću čuvara, koje je u nedjelju za predsjedničku utrku potvrdilo samo šestoricu kandidata, gotovo sve konzervativce, Hamenei je ocijenio da bi za narod bilo bolje kad bi na izborima sudjelovali kandidati svih političkih orijentacija.

"Prema tome, mislim da bi kvalificiranje Mustafe Moina i Mohsena Mehralizadeha trebalo

ponovno razmotriti", istaknuo je Hamnei u pismu koje je prenijela iranska televizija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙