FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski reformisti najavili bojkot predsjedničkih izbora

TEHERAN, 23. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Glavna iranskareformistička stranka objavila je u ponedjeljak da će bojkotiratipredsjedničke izbore 17. lipnja jer je njihov kandidatdiskvalificiran, ocjenjujući da su konzervativci time željeli ojačatisvoju poziciju.
TEHERAN, 23. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Glavna iranska reformistička stranka objavila je u ponedjeljak da će bojkotirati predsjedničke izbore 17. lipnja jer je njihov kandidat diskvalificiran, ocjenjujući da su konzervativci time željeli ojačati svoju poziciju.

Reakcija javnosti na diskvalifikaciju bivšeg ministra obrazovanja Mustafe Moina, otvorenog reformista koji je obećao osloboditi političke zatvorenike i pozabaviti se kršenjem ljudskih prava, gotovo je izostala i većina Iranaca već se pomirila s pobjedom konzervativaca.

Fronta participacije islamskog Irana (IIPF) ocijenila je da se takvim postupcima ugrožava sloboda izbora i objavila da na njima neće sudjelovati.

Od šestorice kandidata koji bi se mogli natjecati na izborima, Moinova diskvalifikacija najviše koristi bivšem predsjedniku Akbaru Hašemiju Rafsanjaniju, koji će najvjerojatnije pobijediti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙