FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: Birališta zatvorena četiri sata nakon predviđenog vremena

TEHERAN, 17. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Birališta u Iranu zatvorena su upetak u 23 sata po lokalnom vremenu, četiri sata nakon prvobitnopredviđenog vremena zatvaranja, kako bi svi oni koji su željeliglasovati na predsjedničkim izborima mogli ostvariti svoje pravo,izvijestile su u petak agencije.
TEHERAN, 17. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Birališta u Iranu zatvorena su u petak u 23 sata po lokalnom vremenu, četiri sata nakon prvobitno predviđenog vremena zatvaranja, kako bi svi oni koji su željeli glasovati na predsjedničkim izborima mogli ostvariti svoje pravo, izvijestile su u petak agencije.

"U 23 sata objavili smo odredbu o zatvaranju biračkih mjesta. Oni koji su još na biralištima mogu obaviti svoju dužnost, a zatim možemo početi s prebrojavanjem", rekao je za France presse glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Jahanbakhsh Khanjani.

Više od 46 milijuna birača starijih od 15 godina pozvano je na birališta kako bi izabralo budućeg predsjednika među sedam kandidata. Khanjani je izjavio kako se nada da će prvi rezultati biti objavljeni već u subotu ujutro.

Birališta su otvorena jutros u 9 sati, ali je vrijeme njihova zatvaranja mijenjano, odnosno produljivano tri puta kako bi se svima koji su željeli omogućilo da glasuju.

Khanjani je novinarima rekao kako raspolaže informacijom prema kojoj se izborima odazvalo oko 55 posto birača, dok je ranije objavljeno da je odaziv nešto veći do 60 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙