FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odaziv na izborima u Iranu preko 60 posto

TEHERAN, 17. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Odaziv na predsjedničkimizborima u Iranu u petak iznosio je nešto više od 60 posto, premapodacima koje su iz iranskih pokrajina poslani u ministarstvounutarnjih poslova.
TEHERAN, 17. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Odaziv na predsjedničkim izborima u Iranu u petak iznosio je nešto više od 60 posto, prema podacima koje su iz iranskih pokrajina poslani u ministarstvo unutarnjih poslova.

Za sada nema neovisne potvrde podataka, ali strani promatrači u Teheranu - diplomati i novinari - tvrde da je odaziv bio iznad njihovih očekivanja. Ne zna se ni koliko je ljudi u Teheranu, gdje živi oko 20 posto ukupnog biračkog tijela od 47 milijuna, izašlo na izbore.

Po prvi put do sada otvorena su i birališta u iranskom veleposlanstvu u Bagdadu te u još tri iračka grada kako bi se iranskim državljanima omogućilo glasovanje.

Velik je odaziv zabilježen u Bagdadu i Kerbali, dok je u Basri i južnom kurdskom gradu Sulejmaniji bio nešto slabiji.

Iranski dužnosnici procjenjuju da u Iraku živi oko 12.000 Iranaca, iako nije jasno jesu li u tu brojku uključeni i iranski Kurdi koji žive u Kurdistanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙