FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Forum protiv homoseksualnih brakova: Madrid u subotu svjetska metropola obitelji

ZAGREB/MADRID, 17. lipnja 2005. (Hina) - Tisuću nevladinih udruga iz 27zemalja, te mnogi biskupi sudjelovat će u prosvjedu protivhomoseksualnih brakova u Madridu koji će u subotu biti "svjetskaprijestolnica obitelji", najavili su u petak organizatori, prenosešpanjolski mediji.
ZAGREB/MADRID, 17. lipnja 2005. (Hina) - Tisuću nevladinih udruga iz 27 zemalja, te mnogi biskupi sudjelovat će u prosvjedu protiv homoseksualnih brakova u Madridu koji će u subotu biti "svjetska prijestolnica obitelji", najavili su u petak organizatori, prenose španjolski mediji.

Kako piše u petak dnevnik El Mundo, Španjolski forum za obitelj očekuje da će se na prosvjedu u glavnome gradu okupiti oko pola milijuna ljudi, a među njima i nadbiskup Toleda te potpredsjednik Biskupske konferencije Antonio Canizares.

Sudjelovanje u maršu potvrdili su i drugi predstavnici španjolske katoličke crkve.

Vlada socijalista koje vodi premijer Jose Luis Zapatero planira legalizirati homoseksualni brak, čemu se oštro protivi španjolska katolička crkva.

Homoseksualni brak ozakonjen je u Nizozemskoj i Belgiji a 30. lipnja španjolski parlament trebao bi termine "muškarac" i "žena" zamijeniti neutralnim terminom "supružnika", čime se, tvrdi crkva, ukida brak kao institucija, zajednica muškarca i žene.

Aktivisti homoseksualnih zajednica najavili su za isti dan i također u Madridu manifestaciju obrane ozakonjenja homoseksualnih brakova.

Oni tvrde da nije riječ ni o kakvome kontra-prosvjedu već će to biti skup kojim će se pozivati pristaše da sudjeluju na Maršu gay zajednica 2. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙