FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana prva gay-parada u Bukureštu

BUKUREŠT, 28. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Na prvoj ikada organiziranojgay-paradi u Rumunjskoj okupilo se u subotu u središtu Bukurešta, bezvećih incidenata, više od 500 osoba, pod nadzorom gotovo 200 članovasnaga reda.
BUKUREŠT, 28. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Na prvoj ikada organiziranoj gay-paradi u Rumunjskoj okupilo se u subotu u središtu Bukurešta, bez većih incidenata, više od 500 osoba, pod nadzorom gotovo 200 članova snaga reda.

Pod parolom "na ulici i ponosni" sudionici parade su defilirali mirno unatoč opscenim gestamam i uvredama malih skupina protivnika njihova okupljanja.

Među protivnicima gay-parade bilo je mladih pripadnika krajnje desnice, među kojima su bili i skinheadsi, kao i skupina pravoslavnih vjernika koji su nosili transparent "mi smo za zdraviji svijet, bez homoseksualaca", ali Rumunjska pravoslavna crkva, većinska u Rumunjskoj, precizirala je da nije organizirala kontra paradu i nije se željela službeno izjasniti o ovom skupu.

Prije gay-parade na kontra manifestaciji okupilo se oko 150 mladih na poziv Konzervativne stranke, članice vladajuće koalicije. Zalagali za "normalnost" i "obranu obitelji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙