FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Basescu podržava mimohod homoseksualaca u Bukureštu

BUKUREŠT, 26. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Rumunjski predsjednik TraianBasescu podržao je mimohod homoseksualca predviđen za subotu uBukureštu i rekao da je odbijanje općine da izda dozvolu za tajdefile, prvi nakon pada komunizma u prosincu 1989., bila pogreška.
BUKUREŠT, 26. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Rumunjski predsjednik Traian Basescu podržao je mimohod homoseksualca predviđen za subotu u Bukureštu i rekao da je odbijanje općine da izda dozvolu za taj defile, prvi nakon pada komunizma u prosincu 1989., bila pogreška.

"To odbijanje je pogreška koja bi se očitovala povratkom 20 godina unatrag", rekao je Basescu tijekom razgovora sa studentima u srijedu navečer.

On je rekao da se u "jednoj civiliziranoj zemlji nitko ne bi usudio zabraniti takvu manifestaciju".

"Prije četiri godine Rumunjska je proglasila nekažnjivim homoseksualne odnose. Danas svatko ima mogućnost izabrati svoju orijentaciju", naglasio je.

Glavna udruga obrane homoseksualnih odnosa Rumunjske, Accept, ukazala je u srijedu na "diskriminaciju" jer je općina odbila izdati dozvolu za taj marš za koji nema "dovoljno policajca".

Ministrica pravosuđa Monica Macovei je ocijenila da se ta manifestacija "mora održati" i da "nedostatan broj snaga reda nije argument" za zabranu.

Nekoliko organizacija je već predvidjelo protumanifestacije istoga dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙