FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na gay paradi u Sao Paulu gotovo dva milijuna ljudi

SAO PAULO, 30. svibnja 2005. (Hina/AP) - Gotovo dva milijunahomoseksualaca, lezbijki, transvestita i njihovih pristaša odjevenih uraskošne karnevalske kostime i sa zastavama u duginim bojama,sudjelovalo je u nedjelju u najvećem brazilskome gradu Sao Paulu u gaypride svečanosti i zahtijevalo legalizaciju homoseksualnih zajednica.
SAO PAULO, 30. svibnja 2005. (Hina/AP) - Gotovo dva milijuna homoseksualaca, lezbijki, transvestita i njihovih pristaša odjevenih u raskošne karnevalske kostime i sa zastavama u duginim bojama, sudjelovalo je u nedjelju u najvećem brazilskome gradu Sao Paulu u gay pride svečanosti i zahtijevalo legalizaciju homoseksualnih zajednica.

Go-go plesači i transvestiti plesali su na više od dvadeset vozila iz kojih je treštala glazba i koja su se sporo kretala niz Avenida Paulista na devetoj godišnjoj gay paradi u Sau Paulu. Organizatori nedjeljnu paradu smatraju jednom od najvećih ikad održanih akcija za prava homoseksualaca.

Policija i organizatori kažu da je u paradi sudjelovalo gotovo dva milijuna ljudi, među njima sedamsto tisuća turista iz drugih gradova i zemalja. Lani je bilo oko milijun i pol sudionika.

Glavna tema parade bila je legalizacija homoseksualne građanske zajednice koje su u Brazilu dopuštene samo u najjužnijoj saveznoj državi Rio Grande do Sol.

Brazil, južnoamerička država od 182 milijuna stanovnika, najveća je katolička zemlja svijeta, a katolička se crkva oštro protivi homoseksualnome braku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙