FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: Izmijenjen Zakon o telekomunikacijama

ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski je sabor danas u hitnompostupku donio izmjene Zakona o telekomunikacijama, kojima su značajnoproširene ovlasti Agencije za telekomunikacije, a propisano je iosnivanje Vijeća korisnika.
ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski je sabor danas u hitnom postupku donio izmjene Zakona o telekomunikacijama, kojima su značajno proširene ovlasti Agencije za telekomunikacije, a propisano je i osnivanje Vijeća korisnika.

Trećinu Vijeća činit će predstavnici udruga za zaštitu potrošača, a rješavat će sporove između pružatelja i korisnika TK usluga.

Vijeće će djelovati u sklopu Agencije, kao savjetodavno tijelo.

Agencija za telekomunikacije ubuduće će, među ostalim, arbitrirati u sporovima oko zajedničke uporabe postojeće telekomunikacijske infrastrukture.

U krugu Agencije djelovat će i TK nadzornici, na temelju čijih će prijava inspektori iz nadležnog ministarstva izricati prekršajne kazne, koje za teže povrede Zakona mogu iznositi i do pet posto prihoda koje je operator ostvario godinu ranije.

Propisuje se suradnja s Agencijom za zaštitu tržišnog natjecanja, a kategorija operatora sa znatnom tržišnom snagom (SMP) uvodi se i na područje mobilne telefonije.

Propisan je i rok od 60 dana za imenovanje ravnatelja Agencije za telekomunikacije, a preciznije je propisan postupak razrješenja članova Vijeća Agencije.

Izmijenjena je Odluka o redoslijedu i dinamici privatizaciji INA-e, kojom se prodaja dionica nacionalne naftne kompanije odgađa do kraja godine.

Donesen je i Zakon o sredstvima za zaštitu bilja, kojim se predviđa ustrojiti jedinstveno središnje koordinacijsko tijelo koje bi u potpunosti provodilo postupak provjere i registracije sredstava za zaštitu bilja.

Sabor je ratificirao niz međunarodnih konvencija i ugovora, među kojima i dva okvirna ugovora o zajmu između Hrvatske i Razvojne banke Vijeća Europe, kojima se kani financirati obnova i izgradnja škola u Hrvatskoj, te komunalna društvena infrastruktura na otocima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙