FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlin: Samo dva nova stalna mjesta u Vijeću sigurnosti UN-a nisu dovoljna

BERLIN, 17. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Povećanje broja stalnih mjesta uVijeću sigurnosti UN-a za samo dva nije dovoljno, izjavio jeglasnogovornik njemačke vlade u Berlinu u petak, dan nakon što jeWashington objavio svoju politiku glede reforme u Vijeću.
BERLIN, 17. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Povećanje broja stalnih mjesta u Vijeću sigurnosti UN-a za samo dva nije dovoljno, izjavio je glasnogovornik njemačke vlade u Berlinu u petak, dan nakon što je Washington objavio svoju politiku glede reforme u Vijeću.

Zamjenik glasnogovornika vlade Thomas Steg rekao je da se Berlin drži prijedloga "G4" koji je Njemačka napravila zajedno s Brazilom, Indijom i Japanom kako bi svi četvero dobili nova mjesta. Važno je da zemlje u razvoju budu više zastupljene, dodao je.

Američki državni podtajnik Nicholas Burns izjavio je u četvrtak da Washington predlaže da Japan i još jedna zemlja dobiju stalna mjesta.

Steg je izjavio da to nije dovoljno za rješavanje sadašnjeg "nesrazmjera" u Vijeću sigurnosti UN-a. Njemačka zagovara plan kojim bi se broj mjesta u Vijeću povećao na 25, uključujući šest novih stalnih mjesta i četiri rotirajuća. Zemlje G4 traže četiri od šest novih stalnih mjesta za sebe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙