FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Live 8 koncerti i u Tokiju, Torontu i Johannesburgu

DUBLIN, 16. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Organizatori dobrotvornihkoncerta Live 8 proširit će seriju planiranih događaja i na koncerte uTokiju, Torontu i Johannesburgu, izjavio je u četvrtak irski roker BobGeldof.
DUBLIN, 16. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Organizatori dobrotvornih koncerta Live 8 proširit će seriju planiranih događaja i na koncerte u Tokiju, Torontu i Johannesburgu, izjavio je u četvrtak irski roker Bob Geldof.

"Ako Mandela bude dovoljno dobro, pokazat ćemo ga svijetu", rekao je Geldof novinarima prije nego mu je uručen počasni doktorat sveučilišta u Dublinu, govoreći o prijatelju i nekadašnjem južnoafričkom predsjedniku Nelsonu Mandeli. Obojica su se zalagala za ublažavanje siromaštva u Africi.

Geldof je kazao da će nove koncerte službeno najaviti u petak.

Dvadeset godina nakon originalnog showa Live Aid, Geldof je prvotno uskladio održavanje pet glavnih koncerata koji bi se trebali održati 2. srpnja - četiri u Euopi i jedan u Philadephiji.

Njegov je cilj povećati senzibilitet za afričko siromaštvo i izvršiti pritisak na Grupu 8, čije se članice sastaju u Škotskoj od 6. do 8. srpnja, da pomognu u rješavanju problema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙