FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncert 20 godina nakon Live Aida

LONDON, 31. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Bob Geldof, organizatorhumanitarnog pop koncerta Live Aid iz 1985. godine, trebao bi u utorakobjaviti da će se slična manifestacija održati 2. srpnja u Londonu iPhiladephiji (SAD) kako bi se probudila svijest za borbu protivsiromaštva nekoliko dana prije summita G8.
LONDON, 31. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Bob Geldof, organizator humanitarnog pop koncerta Live Aid iz 1985. godine, trebao bi u utorak objaviti da će se slična manifestacija održati 2. srpnja u Londonu i Philadephiji (SAD) kako bi se probudila svijest za borbu protiv siromaštva nekoliko dana prije summita G8.

Na programu bi se trebali naći Paul McCartney, Rolling Stones, U2, Madonna i Prince, prema prvim naznakama Boba Geldofa i pjevača Stinga i Midgea Urea.

Glavne pozornice bit će u Hyde Parku, u srcu Londona, te u Philadelphiji. Prema nepotvrđenim informacijama, nekoliko bi se pozornica još moglo postaviti u Francuskoj, Njemačkoj i Južnoafričkoj Republici.

Koncert će biti nazvan Live 8, prema G8 i zbog homofonije između riječi "aid" (pomoć) i "eight" (osam).

Dok je Live Aid iz 1985. bio posebno namijenjen ublažavanju gladi u Africi, Live 8 će se baviti općenitijim temama summita koji će sedam najbogatijih zemlja i Rusija održati u Gleneaglesu (Škotska) od 6. do 8. srpnja.

Cilj koncerta bit će buđenje svijesti za reformu međunarodne trgovine i poništenje duga siromašnih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙