FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjednica radne grupe za provedbu hrvatsko-talijanskog Memoranduma

RIM/ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Državna tajnica za poduzetništvou Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tajana Kesić-Šapićsudjelovala je na drugoj sjednici Radne grupe za provedbuhrvatsko-talijanskog Memoranduma o suradnji u području malog isrednjeg poduzetništva u Ministarstvu za proizvodne aktivnosti u Rimu,priopćeno je danas iz Ministarstva gospodarstva.
RIM/ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Državna tajnica za poduzetništvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tajana Kesić-Šapić sudjelovala je na drugoj sjednici Radne grupe za provedbu hrvatsko-talijanskog Memoranduma o suradnji u području malog i srednjeg poduzetništva u Ministarstvu za proizvodne aktivnosti u Rimu, priopćeno je danas iz Ministarstva gospodarstva.

Na dvodnevnoj sjednici (13. i 14. lipnja) analizirani su zajednički projekti koji su u postupku realizacije, a koje je Radna grupa definirala prošle godine.

Iz Ministarstva podsjećaju da su kao sektori od zajedničkog interesa definirani drvna industrija, kožarsko-prerađivačka industrija, turizam i metalna industrija, te da su kao hrvatske županije na koje će se usmjeriti najveći dio aktivnosti definirane Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Bjelovarsko-bilogorska i Varaždinska županija.

Cilj svih zajedničkih projekata je stvaranje uvjeta za jačanje gospodarske suradnje između talijanskih i hrvatskih poduzetnika, prijenos znanja i iskustva talijanske strane i stručno usavršavanje i kvalificiranje hrvatskih radnika, te stvaranje joint-ventura oblika suradnje. Obje strane, kako se navodi u priopćenju, izrazile su zadovoljstvo provedbom projekata.

Prema riječima državne tajnice Kesić-Šapić, hrvatska je strana na drugoj sjednici Radne grupe predstavila i nove projekte: mikro-kreditiranje za male subjekte, izvozni konzorcij, lokalni garantni fondovi, organiziranje zajedničke međunarodne konferencije (susret talijanskih i hrvatskih poduzetnika razmjena iskustava, prijenos informacija potencijalnim investitorima te predstavljanje poduzetničkih institucija obiju zemalja koje pružaju potporu poduzetnicima).

Talijanska strana predložila je jačanje gospodarske suradnje posebice na infrastrukturnim projektima, poput prometne povezanosti obiju zemalja.

Direktor talijanskog Ministarstva za proizvodne aktivnosti Gianfranco Caprioli izrazio je želju da se svim projektima koji su u tijeku realizacije poveća financijska potpora s talijanske strane, a kako bi se ubrzale investicije u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

Memorandum o suradnji na području malog i srednjeg poduzetništva potpisan je između talijanske i hrvatske Vlade 25. ožujka 2003. godine, s ciljem intenziviranja međusobne gospodarske suradnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙