FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pordenone: Skup poduzetnika Hrvatske i Italije

ZAGREB/PORDENONE, 9. lipnja 2005. (Hina) - U talijanskom graduPordenoneu danas se održava skup "Local to Local: Istra i Kvarner uPordenoneu - hrvatski sjeverozapad susreće talijanski sjeveroistok",na kojem hrvatski i talijanski poduzetnici razgovaraju o mogućnostimaunapređenja gospodarske suradnje.
ZAGREB/PORDENONE, 9. lipnja 2005. (Hina) - U talijanskom gradu Pordenoneu danas se održava skup "Local to Local: Istra i Kvarner u Pordenoneu - hrvatski sjeverozapad susreće talijanski sjeveroistok", na kojem hrvatski i talijanski poduzetnici razgovaraju o mogućnostima unapređenja gospodarske suradnje.

Državna tajnica za poduzetništvo Tajana Kesić-Šapić vodi hrvatsko izaslanstvo, u kojem su župani Istarske te Primorsko-goranske županije, kao i predstavnici tvrtki iz tih dviju županija. U radu skupa s talijanske strane sudjeluju između ostalih i predsjednici regija Veneto i Furlanija Julijska Krajina te gospodarstvenici zainteresirani za suradnju s hrvatskim tvrtkama.

Državna tajnica Kesić-Šapić, govoreći o smjernicama Vladine gospodarske politike, napose u sektoru malih i srednjih poduzeća, istaknula je da Hrvatska i Italija imaju mogućnosti da temeljem odličnih političkih odnosa razvijaju isto takve gospodarske odnose.

Velik broj potpisanih i ratificiranih ugovora i protokola iz područja gospodarstva stvorili su zakonodavni okvir za intenzivniju i direktniju gospodarsku suradnju. Lani je Italija je bila najznačajniji hrvatski trgovinski partner, zauzevši prvo mjesto u ukupnom hrvatskom izvozu i uvozu, a posebno je važno da u gospodarskim odnosima u protekloj godini talijanski ulagači zauzimaju treće mjesto među stranim investitorima u Hrvatskoj, istaknula je Kesić-Šapić, a prenosi u priopćenju Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Nakon plenarnog dijela održavaju se radionice po sektorima na kojima će gospodarstvenici imati priliku razmijeniti informacije i iskustva te ispitati mogućnosti međusobne suradnje.

Na skupu sudjeluje ukupno oko 370 hrvatskih i talijanskih poduzetnika, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙