FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HPB i HIZ potpisali ugovor o suradnji

ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Hina- Financijski servis
ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Hina- Financijski servis

HPB i HIZ potpisali ugovor o suradnji

Hrvatska poštanska banka (HPB) i Hrvatski izvoznici (HIZ) potpisali su danas Sporazum o poslovnoj suradnji, u cilju poticanja hrvatskog izvoza i pružanja potpore izvozno orijentiranim tvrtkama.

Sporazum su potpisali predsjednik HPB-a Josip Protega i predsjednik Udruge HIZ Darinko Bago.

Protega je kazao kako je cilj suradnje potaknuti afirmaciju hrvatskog izvoza, odnosno omogućiti izvoznicima što bolji nastup na ino tržištima.

Bago je istaknuo kako je HPB prva komercijalna banka koja je prepoznala potrebe izvoznika. Podsjetio je kako HIZ već ima potpisan sporazum s HBOR-om, koji daje dobre rezultate, a u planu je potpisivanje još nekoliko ugovora, između ostalog i sa jednim dnevnim novinama. Na taj način, dodao je, želi se afirmirati i razviti svijest u društvu o nužnosti poticanja hrvatskog izvoza koji je temelj razvoja hrvatskog gospodarstva.

Danas potpisanim sporazumom, kako je rečeno, HPB kao nacionalna banka usmjerena razvoju izvozno orijentiranog gospodarstva i HIZ, čiji je cilj poticanje i zastupanje interesa hrvatskog izvoza, zajednički će raditi na stvaranju uvjeta za povećanje izvoza.

Buduća poslovna suradnja, kako su pojasnili, vezana je za zajedničke inicijative i aktivnosti na unapređenju i poticanju izvoza te organiziranje niza predavanja i radionica namijenjenih promicanju izvoza.

Dugoročni cilj te suradnje je jačanje konkurentnosti hrvatskih proizvoda i usluga na inozemnim tržištima te razvoj financijskih proizvoda i usluga u ponudi HPB-a namijenjenih hrvatskim izvoznicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙