FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić i Glavaš dogovorili koaliciju

OSIJEK, 23. svibnja 2005. (Hina) - Branimir Glavaš, nositelj svojenezavisne liste, i Anto Đapić, predsjednik HSP-a, dogovorili su uponedjeljak koalicijsku suradnju za grad Osijek i Osječko-baranjskužupaniju.
OSIJEK, 23. svibnja 2005. (Hina) - Branimir Glavaš, nositelj svoje nezavisne liste, i Anto Đapić, predsjednik HSP-a, dogovorili su u ponedjeljak koalicijsku suradnju za grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

Na temelju dogovorene koalicije kandidat za osječkog gradonačelnika bit će Anto Đapić, a za župana Krešimir Bubalo, član Glavaševe liste.

Glavaš i Đapić ustvrdili su kako su osigurali natpolovičnu većinu i u Gradu i u Županiji, budući da njihovoj koaliciji u Gradu nedostaje jedan, a u Županiji dva vijećnika do apsolutne većine, ali nisu željeli reći o kome se radi.

"Riječ je o partnerskom sporazumu koji smo u ponedjeljak zajednički potpisali Anto Đapić i ja", rekao je Branimir Glavaš za Hinu.

Dodao je kako je "taj partnerski sporazum normalan slijed želje birača kojih se 81 posto na izborima izjasnilo da ne žele Zlatka Kramarića za gradonačelnika, kao i to da žele kontinuitet u dosadašnjem županu Krešimiru Bubalu".

Tim je dogovorom osigurano 12 od 25 vijećnika u osječkom Gradskom vijeću (osam s Nezavisne liste Branimira Glavaša i četiri iz HSP-a), te 22 vijećnika (14 s Glavaševe i osam s HSP-ove liste) u Skupštini Osječko-baranjske županije koja ima 47 članova.

"Imamo osiguranu i apsolutnu većinu i na gradskoj i na županijskoj razini, no iz razumljivih razloga ne želimo reći o kojim je imenima riječ", obznanili su Glavaš i Đapić.

Đapić je rekao da im je cilj "osigurati stabilnu vlast u gradu i županiji", a da se njihov partnerski dogovor "temelji na volji birača".

"I Glavaš i ja imamo dosta političkih utakmica u nogama i iskustva što je garancija da smo ozbiljno dogovorili suradnju. U Gradskom vijeću korektiv će biti članovi Nezavisne liste Branimira Glavaša, a u županijskom Poglavarstvu to će biti članovi Hrvatske stranke prava", rekao je Anto Đapić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙