FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Oporbeni vijećnici pišu državnom odvjetniku Bajiću

OSIJEK,15. lipnja 2005.(Hina) - Vijećnici osječkoga Gradskoga vijeća izLS-a, HNS-a, SDP-a, HSS-a, HDZ-a i HSU-a, koji su na današnjojutemeljiteljskoj sjednici toga tijela prešli u oporbu, poslali sudržavnom odvjetniku Mladenu Bajiću pismo u kojem ga pozivaju da ugranicama svojih ovlasti pomogne utvrditi stvarne činjenice današnjihdogađaja na sjednici Vijeća.
OSIJEK,15. lipnja 2005.(Hina) - Vijećnici osječkoga Gradskoga vijeća iz LS-a, HNS-a, SDP-a, HSS-a, HDZ-a i HSU-a, koji su na današnjoj utemeljiteljskoj sjednici toga tijela prešli u oporbu, poslali su državnom odvjetniku Mladenu Bajiću pismo u kojem ga pozivaju da u granicama svojih ovlasti pomogne utvrditi stvarne činjenice današnjih događaja na sjednici Vijeća.

U pismu navode kako su ti vijećnici, skupa s vijećnikom HSU-a Ivanom Bernatovićem, s punom odgovornosti potpisali izjavu o zajedničkom sastavljanju predstavničkog tijela i izboru izvršnih tijela grada Osijeka, a da je na današnjoj sjednici Vijeća svojevrsno iznenađenje, t.j. odstupanje od koalicijskog sporazuma i izjave, izazvalo glasovanje HSU-ova vijećnika Ivana Bernatovića.

Bernatović je na današnjoj sjednici svojim glasom omogućio izbor Ante Đapića (HSP) za gradonačelnika, Gordana Matkovića (HSP) za dogradonačelnika i Branka Lackovića (Nezavisna lista Branimira Glavaša) za predsjednika Gradskoga vijeća.

"Glasovanje gospodina Bernatovića izazvalo je opravdanu sumnju o slobodno izraženoj volji te se stoga pozivate da u granicama svojih ovlasti pomognete utvrditi stvarne činjenice i otkloniti javnu sumnju u potkupljivanje, pritisak ili neki drugi oblik prisile nad Bernatovićem u vezi s danim glasom", stoji u pismu vijećnika Gradskoga vijeća iz LS-a, HNS-a, SDP-a, HSS-a, HDZ-a i HSU-a državnom odvjetniku Bajiću.

Predsjednik LS-a i gradski vijećnik Zlatko Benašić izjavio je za Hinu kako su o tome izvijestili osječko-baranjsku Policijsku upravu i USKOK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙