FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državno odvjetništvo dobilo od MUP-a dopis o Petraču

ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Državno odvjetništvo potvrdilo jedanas Hini da je od MUP-a dobilo dopis vezan uz potragu za odbjeglimHrvojem Petračem, ali s oznakom službene tajne, pa o tome ne možegovoriti.
ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Državno odvjetništvo potvrdilo je danas Hini da je od MUP-a dobilo dopis vezan uz potragu za odbjeglim Hrvojem Petračem, ali s oznakom službene tajne, pa o tome ne može govoriti.

Hrvatski mediji objavili su danas, pozivajući se na neslužbene izvore, da je ovih dana iz Izraela stigao negativni odgovor na hrvatski zahtjev za izručenjem Petrača.

"Dobili smo dopis od MUP-a s oznakom službene tajne vezan uz raspisanu tjeralicu za Hrvojem Petračom", rekao je Hini zamjenik glavnoga državnog odvjetnika Dragan Novosel.

Naglasio je da se ne može govoriti o sadržaju dopisa jer nosi oznaku službene tajne.

Po tvrdnjama medija, Petrač se sakriva u Izraelu. Za njim je raspisana međunarodna tjeralica jer je nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca, a mediji ga povezuju i s navodnom mrežom zaštitnika haškog bjegunca Ante Gotovine.

Večernji list objavio je danas da je ovih dana iz Izraela stigao negativni odgovor na hrvatski zahtjev za izručenjem Petrača, a taj je dopis zaprimljen u Ministarstvu pravosuđa, MUP-u i Državnom odvjetništvu. No, u Ministarstvu pravosuđa i MUP-u nisu željeli to komentirati.

Jutarnji list objavio je da izraelske vlasti tvrde kako "nemaju Petrača pod svojom kontrolom, što ujedno ne znači da se ne nalazi na njihovu teritoriju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙