FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ: U subotu prva ovogodišnja vožnja vlakom "Karlekom"

ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ) u suradnji sTurističkom zajednicom grada Ogulina već 10 godina u ljetnoj sezoniuvode u promet ekoizletnički vlak "Karlek", koji izletnike prevozi uogulinski kraj, gdje ih na kolodvoru u Ogulinu dočekuju vile, vješticei mažoretkinje, a prva ovogodišnja vožnja "Karlekom" bit će u subotu,18. lipnja.
ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ) u suradnji s Turističkom zajednicom grada Ogulina već 10 godina u ljetnoj sezoni uvode u promet ekoizletnički vlak "Karlek", koji izletnike prevozi u ogulinski kraj, gdje ih na kolodvoru u Ogulinu dočekuju vile, vještice i mažoretkinje, a prva ovogodišnja vožnja "Karlekom" bit će u subotu, 18. lipnja.

Ove godine taj najstariji izletnički vlak HŽ-a vozit će svake subote od 18. lipnja do 27. kolovoza, s polaskom sa zagrebačkog Glavnoga kolodvora u 7,25 sati i povratkom iz Ogulina u 18,40 sati (dolazak u Zagreb je u 20,02 sata).

Osim u Ogulinu ove godine predviđen je i ulaz/izlaz (doček putnika uz program) u Draganićima, Karlovcu, Belavićima i Zvečaju.

Elektromotorni vlak ima 150 mjesta za putnike i 50 za bicikle.

Prva vožnja "Karlekom" svake godine obilježava se na poseban način, programom koji priređuje Turistička zajednica grada Ogulina, a ove će godine putnici prvoga "Karleka" sudjelovati u programu pripremljenu za III. festival i kamp vještica i vila, koji se 18. i 19. lipnja 2005. održava na jezeru Sabljacima.

Ogulinska Turistička zajednica istodobno slavi 10. obljetnicu osnutka (predstavljanje nove turističke atrakcije - Avantura Đula, spuštanje u Đulin ponor, vještičji šator pokraj jezera Sabljaka, cjelodnevna animacija za sve dobi, utrka biciklima Vještičji izazov, mala vještičja olimpijada, "paint ball", vatromet, noćenje u kampu).

U predivnim ogulinskim krajolicima izletnici mogu uživati u šetnji, razgledanju kulturno-povijesne baštine, primjerice srednjovjekovne frankopanske utvrde Kaštela u kojoj je danas smješten muzej grada Ogulina, šetnji ispod zidina staroga grada Modruša, a mogu i planinariti po Kleku (1181 m) ili se okupati, loviti ribu i jedriti na Sabljacima.

Željeznička pruga prema Ogulinu prolazi iznad triju velikih špilja koje se djelomično prostiru ispod nje, a to su špilja u kamenolomu u Tounju, jama Mandelaja u Oštarijama i špilja Đula - Medvidica u Ogulinu, najdulji špiljski sustav u Hrvatskoj.

Pokrovitelj ovogodišnjeg "Karleka" je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙