FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TŽV Gredelj sudjeluje u modernizaciji željeznica FBiH

ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Tvornica željezničkih vagona (TŽV)Gredelj, temeljem danas potpisanog Ugovora, sudjelovat će umodernizaciji Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), uizradi i obnovi vagona, remontu lokomotiva i modernizacijiinfrastrukture.
ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Tvornica željezničkih vagona (TŽV) Gredelj, temeljem danas potpisanog Ugovora, sudjelovat će u modernizaciji Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), u izradi i obnovi vagona, remontu lokomotiva i modernizaciji infrastrukture.

Danas potpisanim Ugovorom o poslovno tehničkoj suradnji između TŽV-a Gredelj i Željeznica FBiH stvoreni su preduvjeti za tu suradnju, a u radu zajedničke ekipe stručnjaka dviju strana odredit će se konkretni projekti i poslovi.

Generalni direktor Željeznica FBiH Narcis Džumbur najavio je da će Gredelj sudjelovati u izradi te obnovi i modernizaciji ukupno 600 vagona te u generalnom remontu 44 lokomotive u vlasništvu Željeznica FBiH.

Ti će se poslovi obavljati u Gredeljevim pogonima u Dobošnici pokraj Tuzle te u zagrebačkom središtu tvrtke, dodao je predsjednik Uprave Gredelja Ivan Tolić.

Uz obnovu željezničkih vozila, najavljeno je i sudjelovanje Gredelja u modernizaciji željezničke infrastrukture u FBiH, u što je dosad, po riječima tamošnjeg ministra prometa i komunikacija Nedžada Brankovića, investirano 250 milijuna eura, a u tijeku su pregovori sa Europskom bankom za obnovu i razvoj o zajmu od 140 milijuna eura.

Potporu suradnji Gredelja i Željeznica FBiH dao je i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, koji je najavio nastavak modernizacije voznog parka Hrvatskih željeznica pri čemu je, kaže, u planu modernizacija 40 teretnih vagona. Također, dodao je, pred zaključenjem je i ugovor sa albanskom partnerima o izradi 15 vagona i obnovi dvaju dizelskih motornih vlakova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙