FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezavisna lista Željka Jerkova odabrala HDZ

SPLIT,15. lipnja 2005.(Hina) - Nezavisna "Lista Veloga mista" nositeljaŽeljka Jerkova objavila je danas kako će njihova četiri vijećnika uGradskom vijeću za novoga splitskog gradonačelnika podržatipredsjednika splitskog HDZ-a Zvonimira Puljića.
SPLIT,15. lipnja 2005.(Hina) - Nezavisna "Lista Veloga mista" nositelja Željka Jerkova objavila je danas kako će njihova četiri vijećnika u Gradskom vijeću za novoga splitskog gradonačelnika podržati predsjednika splitskog HDZ-a Zvonimira Puljića.

"Za razliku od koalicije SDP-HNS-HSS-HSU, koja je tražila da prihvate njihov prijedlog sastava Gradskog poglavarstva, HDZ je prihvatio kandidate koje je predložila Nezavisna lista", rekao je Jerkov na konferenciji za novinstvo, naglasivši kako je to odlučilo komu će dati svoje glasove.

Osim toga, dodao je, "program i projekti HDZ-a puno su bliži Nezavisnoj listi od onih koje zagovara lista predvođena SDP-om".

Nezavisna lista Željka Jerkova i HDZ potpisat će i protokol o suradnji, dan uoči konstituirajuće sjednice, najavljene za ponedjeljak 20. lipnja, u kojemu će biti navedeni točni rokovi za ostvarenje programa i projekata.

"Lista Velog mista" HDZ-u je predložila pet od devet članova splitskoga Gradskog poglavarstva, koji su prihvaćeni, za jednoga će se naknadno dogovoriti, a HDZ, odnosno Zvonimir Puljić kao mandatar, predložit će dva dogradonačelnika.

"Podržat ćemo Puljića za gradonačelnika, ne samo zato što je uvažio naše prijedloge, nego i zato što su predizborni programi obaju lista kompatibilni. Osim toga, iskreno vjerujemo da će suradnja s HDZ-om omogućiti realizaciju naših predizbornih obećanja", rekao je Jerkov.

Istaknuo je kako su predloženi ljudi stručnjaci na svojim područjima.

Željko Jerkov nije se želio upuštati o prognoze o tome na kojoj će strani HDZ pronaći još tri glasa kako bi imao većinu u splitskom Gradskom vijeću, koje ima ukupno 25 članova.

"To nije naša briga, niti nas se tiče kako će to HDZ riješiti", dodao je.

Na lokalnim izborima za splitsko Gradsko vijeće koalicija SDP-HNS-HSU-HSS dobila je deset vijećničkih mjesta, HDZ šest, Nezavisna lista Željka Jerkova četiri, koalicija HSČP-HB tri, a po jedno mjesto Nezavisna ista Slobodana Beroša i HSP.

Predsjednik splitskog HDZ-a Zvonimir Puljić u telefonskoj izjavi Hini izrazio je zadovoljstvo potporom "Liste Veloga mista" HDZ-u.

"Zadovoljan sam što ćemo zajedno raditi na dobrobit grada, jer predloženi kandidati za članove Poglavarstva jamče uspješnu provedbu našega predizbornog programa", kazao je Puljić.

Nije želio govoriti o tome kako i od koga će osigurati još tri glasa u Gradskom vijeću, ustvrdivši kako će sigurno imati potporu 13 vijećnika.

Predsjednik splitskog HSU-a Ante Kriletić nije u telefonskoj izjavi Hini izravno odgovorio na upit o napuštanju koalicije sa SDP-om radi priklanjanja HDZ-u i Jerkovu, no naglasio je kako će njegova dva vijećnika potporu dati onima koji budu jamčili da će ostvariti njihove zahtjeve za isplatom božićnice i dodataka na mirovine socijalno ugroženim umirovljenicima.

"Podržat ćemo svaku gradsku vlast koja nam bude jamčila zaštitu interesa najugroženije populacije", rekao je Kriletić.

Predsjednik splitskoga SDP-a Marin Jurjević izjavio je telefonom Hini kako još ništa nije gotovo, ocijenivši da potpora Jerkovljeve liste Zvonimiru Puljiću ne znači da će on biti i izabran za gradonačelnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙