FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rezultati iz Makarske, Trogira..., s Brača i Hvara

SPLIT,16. svibnja 2005.(Hina) - U makarskom će Gradskom vijeću sukupno 19 vijećnika, po neslužbenim rezultatima, sjediti osamvijećnika koalicije SDP-a, HNS-a i HSS-a, po četiri vijećnika HDZ-a ikoalicije DC-a i HSU-a, dva vijećnika Nezavisne gradske liste SinišeSrzića i jedan koalicije HČSP-HPB, doznaje se od predsjednice Gradskogizbornog povjerenstva Suzane Alač.
SPLIT,16. svibnja 2005.(Hina) - U makarskom će Gradskom vijeću s ukupno 19 vijećnika, po neslužbenim rezultatima, sjediti osam vijećnika koalicije SDP-a, HNS-a i HSS-a, po četiri vijećnika HDZ-a i koalicije DC-a i HSU-a, dva vijećnika Nezavisne gradske liste Siniše Srzića i jedan koalicije HČSP-HPB, doznaje se od predsjednice Gradskog izbornog povjerenstva Suzane Alač.

Nositelj liste SDP-ove koalicije Dragan Srzić kazao je kako nije posebno zadovoljan rezultatom jer je mala mogućnost da koalicija u gradu bude dio nove vlasti.

Nositelj liste HDZ-a Damir Mendeš je rekao kako je razočaran i rezultatom i izlaskom birača, a da će o budućoj vlasti i mogućoj koaliciji odlučivati Gradski odbor HDZ-a.

Dosadašnji gradonačelnik Ante Novak, prvi na listi DC-a i HSU-a, ne krije zadovoljstvo rezultatom i dodaje kako su ljudi nagradili njegov dosadašnji rad.

Siniša Srzić, nositelj Nezavisne gradske liste, ističe kako je za razgovor s ljevicom i desnicom, ali projekti nezavisnih trebaju biti poštovani.

U gradu Trogiru najviše je glasova osvojio HDZ, što mu daje 10 od 19 vijećničkih mandata i mogućnost da samostalno sastavi gradsku vlast. Koalicija SDP - HNS - HSU - HSS osvojila je sedam mjesta, a po jedan HSP i Nezavisna lista Milivoja Špike.

U Omišu je devet vijećnika dobila lista HDZ-a, a četiri koalicija SDP - HNS - LS. Nezavisna lista Ivana Krndelja osvojila je dva mandata, a koalicijske liste HSS - DC i HČSP - HB - HKDS po jedan, kao i liste HSLS-a i HSP-a. Omiško Gradsko vijeće sastoji se od 19 vijećnika.

U Vrgorcu je pobijedio HDZ s osam od ukupno 15 vijećnika. Koalicija SDP - HNS - HSS ima četiri, HSP jednog, kao i nezavisne liste Zvonimira Pervana i Srećka Pervana.

I u Imotskom je najviše glasova osvojio HDZ, pet od 13 mjesta u Gradskom vijeću. HSP je osvojio četiri, a po jedno HB, HSLS, HSS i SDP.

U Supetru na otoku Braču koaliciji SDP - HNS pripala su četiri vijećnička mandata, HDZ-u i HSS-u po tri, Nezavisnoj listi Andrije Buljevića dva i HSP-u jedno mjesto. Supetarsko Gradsko vijeće sastoji se od 13 vijećnika.

U gradu Hvaru na istoimenu otoku od ukupno 15 mjesta u Gradskom vijeću HDZ je dobio četiri, koliko i Nezavisna gradska lista Pjerina Bebića, a SDP je sam izišao na izbore i osvojio dva vijećnička mjesta. HSLS je dobio jedno, kao i nezavisne gradske liste Dragana Carića i Pere Pavičića, a koalicija HSS - HNS - LS i SU s nositeljem Zoranom Domančićem dva. U gradu Hvaru izborni prag nisu prešli HSP i HSU. U Starom Gradu u Gradskom će vijeću s ukupno 11 vijećnika sjediti po četiri HDZ-ova i HSS-ova vijećnika, dva SDP-ova jedan HSU-ov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙