FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomčić: predložit ću Ibriksovo isključenje

ZAGREB,15. lipnja(Hina) - Predsjedništvu stranke, koje će zasjedatislijedeći tjedan, predložit ću da suspediranog Zvonka Ibriksa isključiiz stranke, najavio je danas predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić.
ZAGREB,15. lipnja(Hina) - Predsjedništvu stranke, koje će zasjedati slijedeći tjedan, predložit ću da suspediranog Zvonka Ibriksa isključi iz stranke, najavio je danas predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić.

Tomčić kaže da će to stranačko tijelo (samo) politički ocijeniti ostavku Željka Peceka na dužnost šefa regionalnog HSS-a za Slavoniju, jer nema ovlasti o tome i formalno odlučivati.

Za to je, tumači, nadležan regionalni odbor HSS-a.

Ibriksa, predsjednika osječko-baranjskih HSS-ovaca, Tomčić je suspendirao nakon što je podupro izbor Krešimira Bubala s liste Branimira Glavaša, za novog osječko-baranjskog župana.

Ibriks je, kaže Tomčić, postupio suprotno odluci županijskog predsjedništva u Našicama kojim je sam predsjedao.

Osim toga, dodaje, na toj se sjednici odlučivalo tajnim glasovanjem, odlučivali su isključivo članovi predsjedništva, svi ostali, pa i on, dvoranu su napustili prije samog glasovanja.

Tomčić nije želio dodatno komentirati činjenicu da predsjednik županijskog HSS-a ne poštuje odluke vlastitog predsjedništva.

Ostavljam javnosti da to procjeni, meni je stvar jasna, Ibriks je nanio štetu stranci, regionalnoj organizaciji, partnerima, rekao je Tomčić, ispričavajući se svima koji su zbog toga pretrpjeli štetu.

Odbacio je tvrdnje da je samoinicijativno išao na sjednicu u Našice, da je "vršio torturu" nad članovima predsjedništva.

U Našice je, kaže, išao jer su ga zvali da pomogne, a kad je već otišao tražio je da se zauzme stav radi čega bi HSS trebao napustiti koaliciju (s SDP-om) s kojom je izašao na izbore, te da li politička opcija Branimira Glavaša može biti partnerska HSS-u.

Zastupao sam stav da ne može i da nema razloga za napuštanje koalicije, no nisam sudjelovao u glasovanju, opetovao je Tomčić u telefonskoj izjavi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙