FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomčić: nisam znao za poslove Capital inga

ZAGREB,24. svibnja(Hina) - Predsjednik HSS-a i bivši predsjednikHrvatskog sabora Zlatko Tomčić danas je pred saborskim istražnimpovjerenstvom izjavio da nije imao nikakvih saznanja o poslovimatvrtke Capital ing, kojoj je suvlasnik, odbacivši sumnje da je dužnostpredsjednika Sabora zlouporabio kako bi ta tvrtka dobivala poslove sdržavom.
ZAGREB,24. svibnja(Hina) - Predsjednik HSS-a i bivši predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić danas je pred saborskim istražnim povjerenstvom izjavio da nije imao nikakvih saznanja o poslovima tvrtke Capital ing, kojoj je suvlasnik, odbacivši sumnje da je dužnost predsjednika Sabora zlouporabio kako bi ta tvrtka dobivala poslove s državom.

Saborsko istražno povjerenstvo, koje bi trebalo utvrditi jesu li Radimir Čačić i Zlatko Tomčić iskoristili položaje ministra graditeljstva i predsjednika Sabora da bi tvrtke kojima su suvlasnici dobile unosne poslove s državom, Tomčića je ispitalo kao posljednjeg u nizu svjedoka.

"Tvrtku sam vodio od njenog osnutka 1991. do ožujka 1992., a od tada do danas zastupa je direktor Davor Plenković. Nikada ni s jednom osobom u ovoj državi ili na kugli zemaljskoj, od kada sam dužnosnik, nisam razgovarao o poslovanju tvrtke", rekao je Tomčić.

Naglasio je da je s poslovanjem Capital inga upoznat tek kao član Skupštine tog poduzeća, da mu je poznato samo kolika je dobit tvrtke, u kojoj ima 22 posto udjela, kolike su joj obveze prema državi, koliko ima zaposlenika i tome slično, te da izvan tih okvira nikada nije izlazio.

Tomčiću je poznato da je Capital ing obavljao poslove za državu i lokalnu samoupravu, ali, kako ističe, nikada nije imao saznanja o konkretnim poslovima, a ako je o tome nešto i doznao, to je, kaže, bilo nakon duljeg razdoblja.

"Ni danas nemam takvih saznanja, to je posao direktora tvrtke u koji se ne miješam", rekao je.

Pred povjerenstvom je, prije Tomčića, svjedočio pomoćnik u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Ljudevit Herceg, koji je tu dužnost obnašao i u bivšem Ministarstvu graditeljstva, a koji je izjavio da je o tome da je Tomčić suvlasnik Capital inga doznao tek prije godinu dana.

Naglasio je da se u Ministarstvu o dodjeli poslova uvijek odlučivalo i odlučuje po Zakonu o javnoj nabavi.

Članovi povjerenstva dogovorili su se angažirati sudskog vještaka Zrinka Rončevića koji bi trebao istražiti Čačićeve udjele u vlasništvu poduzeća Coning grupe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙