FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kuntić: Sve bolji položaj srpske manjine u Hrvatskoj

SUBOTICA, 18. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Demokratskog savezaHrvata u Vojvodini Petar Kuntić ocijenio je u srijedu da je strankasrpske nacionalne manjine u Hrvatskoj na nedjeljnim izborima postiglauspjeh zahvaljujući, među ostalim, i sve boljem položaju Srba uHrvatskoj.
SUBOTICA, 18. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić ocijenio je u srijedu da je stranka srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj na nedjeljnim izborima postigla uspjeh zahvaljujući, među ostalim, i sve boljem položaju Srba u Hrvatskoj.

"Evidentno je da je položaj srpske manjine u Hrvatskoj svakim danom sve bolji što se odrazilo i na odaziv izbjeglica, koji su na glasovanje u Hrvatsku iz Srbije išli organizirano", rekao je Kuntić dodajući da manjinama u Hrvatskoj "na ruku ide" i izborni zakon.

Govoreći o organiziranom odlasku izbjeglica na glasovanje u Hrvatsku, predsjednik DSHV-a je ocijenio da je to "neprimjenjivo" u slučaju Hrvata koji su prognani iz Srbije.

"Iako se samo iz Srijema iselilo ili je prognano oko 20.000 Hrvata pitanje je koliko su oni zainteresirani za povratak, pa time i za sudjelovanje na lokalnim izborima u Vojvodini, odnosno Srbiji", konstatirao je Kuntić.

Kako bi postigli bolju zastupljenost Hrvata u parlamentima Srbije, Vojvodine ili u lokalu DSHV se mora koncentrirati na "animiranje postojećeg dijela biračkog tijela koje je hrvatskog podrijetla", naveo je predsjednik jedine stranke hrvatske manjine u Srbiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙