FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Čelnik HNV osudio eksplozije u Vukovaru

SUBOTICA, 23. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik krovnog tijela Hrvatau Srbiji i Crnoj Gori, Hrvatskog nacionalnog vijeća Josip Pekovićosudio je u ponedjeljak podmetanje eksplozivnih naprava ispred zgradeopćina Trpinja i Borovo Selo te u zgradi u kojoj je i sjedište strankepodunavskih Srba u Vukovaru.
SUBOTICA, 23. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik krovnog tijela Hrvata u Srbiji i Crnoj Gori, Hrvatskog nacionalnog vijeća Josip Peković osudio je u ponedjeljak podmetanje eksplozivnih naprava ispred zgrade općina Trpinja i Borovo Selo te u zgradi u kojoj je i sjedište stranke podunavskih Srba u Vukovaru.

Čelnik HNV-a rekao je u izjavi za Hinu da događaj može štetiti i državi i dobrosusjedskim odnosima između Hrvatske i SCG te izrazio nadu da neće prouzročiti ozbiljnije posljedice.

O incidentima u Vukovaru i okolici jedini je u Vojvodini detaljno u ponedjeljak izvijestio novosadski dnevni "Građanski list". Beogradski tiskovni mediji većinom nisu ni prenijeli vijest o eksplozijama, dok su elektronski mediji i list "Politika" incident samo zabilježili.

"Srpsko stanovništvo strahuje da iza napada stoje hrvatski branitelji", naslov je teksta iz Građanskog lista, u kojem se konstatira da "stanovništvo vukovarskog kraja sa strepnjom dočekuje sljedeće noći, jer se uvijek nakon sličnih incidenata događala lančana reakcija 'uzvratnih udaraca'".

"Ovo je atak na srpsku stranku i državu, ali ne radi se ovdje samo o etnički motiviranom nasilju nego i o nasilju koje se granični s terorizmom", prenio je list izjavu saborskog zastupnika i predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića.

Novosadski "Radio 021" javio je da je Vlada Hrvatske najoštrije osudila podmetanje eksplozivnih naprava u Borovu i Trpinji, te da je predsjednik Vlade Ivo Sanader naložio pojačanu istragu kako bi počinitelji bili uhićeni što prije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙