FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljajić: SCG ne želi doći u poziciju Hrvatske

MOSTAR, 25. svibnja 2005. (Hina) - Državna zajednica Srbije i Crne Gorene želi doći u poziciju u kojoj je Hrvatska da zbog jednog čovjeka(generala Ante Gotovine) trpi cijela zemlja i da joj bude zaustavljenput u europske i euroatlanske integracije, izjavio je ministar zaizbjeglice i ljudska prava u Vladi Srbije i Crne Gore Rasim Ljajić uutorak navečer bosanskohercegovačkoj redakciji TV Glasa Amerike, čijuje informativnu emisiju izravno reemitirala lokalna TV Mostar.
MOSTAR, 25. svibnja 2005. (Hina) - Državna zajednica Srbije i Crne Gore ne želi doći u poziciju u kojoj je Hrvatska da zbog jednog čovjeka (generala Ante Gotovine) trpi cijela zemlja i da joj bude zaustavljen put u europske i euroatlanske integracije, izjavio je ministar za izbjeglice i ljudska prava u Vladi Srbije i Crne Gore Rasim Ljajić u utorak navečer bosanskohercegovačkoj redakciji TV Glasa Amerike, čiju je informativnu emisiju izravno reemitirala lokalna TV Mostar.

Po Ljajićevim riječima, državna zajednica Srbije i Crne Gore do sada je izvršila 95 posto zahtjeva prema Haaškom tribunalu u pogledu izručenja optuženika za ratne zločine, te dostavljanja dokumentacije i oslobađanja svjedoka obveze čuvanja državne tajne.

"Haaški tribunal od Srbije i Crne Gore traži još šest ili sedam optuženika. Dva ili tri optuženika se nalaze u Rusiji", rekao je Ljajić. On je istaknuo kako Vlada Srbije i Crne Gore traži pomoć od Sjedinjenih Američkih Država i međunarodne zajednice na otkrivanju haaških optuženika i njihovu lociranju.

"Sve optuženike koji se nalaze na teritoriju Srbije i Crne Gore izručit ćemo Haaškom tribunalu", dodao je Ljajić. Najavio je kako će na prvom sljedećem zasjedanju Skupštine državne zajednice Srbije i Crne Gore donijeti Zakon o "zamrzavanju" imovine haaških optužnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙