FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 15. lipnja

ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 15. lipnja.
ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 15. lipnja.

ZAGREB - U Ministarstvu financija bit će održana prezentacija Strategije razvoja Unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru u Republici Hrvatskoj. Pojam unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru podrazumijeva cjelokupni objedinjeni sustav koji uspostavlja Vlada radi kontrole, revizije i izvještavanja o korištenju nacionalnih proračunskih sredstava i sredstava Europske unije (12 sati, Ministarstvo financija, Katančićeva 5).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca održat će se konferencija "Behchmarking - do poslovne izvrsnosti" na kojoj će biti predstavljena metodologija Benchmarkinga (prenošenja najboljih poslovnih praksi drugih u vlastito poslovanje) kao menadžerskog alata te konkretna iskustva nekih hrvatskih tvrtki u njegovoj provedbi. Predviđeno je i održavanje triju radionica, o primjeni Benchmarkinga u upravljanju kvalitetom, prodaji te u upravljanju ljudskim potencijalima (10 do 15 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare International Leaders Summita bit će predstavljeni zaključci s nedavno održanog skupa u organizaciji tog foruma, pod nazivom "Ekonomski rast - zagovaranje snaga slobodnog tržišta" te preporuke Summita za brži ekonomski rast (11 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Čelnici Energetskog instituta Hrvoje Požar na godišnjem susretu s novinarima obilježit će 11 godina rada Instituta te najaviti godišnji sastanak predstavnika Mreža europskih agencija (EnR - European Energy Network) koji će se održati 16. i 17. lipnja u Zagrebu. U sastavu EnR-a su 22 energetske agencije koje u svojim zemljama podupiru rad državnih institucija na području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije (12 sati, Savska 163).

ZAGREB - Predstavnici Zajednice za unapređenje intelektualnog kapitala Hrvatske gospodarske komore (HGK) predstavit će na konferenciji za novinare projekt "Akcija povećanja nacionalnog intelektualnog kapitala", koji je Komora pokrenula sa Centrom za intelektualni kapital (11 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Informatička tvrtka Dell predstavit će na konferenciji za novinare rezultate poslovanja u Hrvatskoj i svijetu, te najaviti planove za naredno razdoblje (14 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

ZAGREB - U robnoj razmjeni Hrvatske s inozemstvom u prva četiri ovogodišnja mjeseca, za razliku od prošle godine, zabilježena je brža dinamika rasta uvoza od izvoza. Uvoz, iskazan u američkim dolarima, povećan je za 15,5 posto, a izvoz za 12,5 posto. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u tom je razdoblju izvezeno roba u vrijednosti od 2,78 milijardi dolara, a uvoz je iznosio 5,74 milijarde dolara. To je dovelo do daljnjeg povećanja deficita robne razmjene s inozemstvom za 18,5 posto, na 2,96 milijardi dolara, te do smanjenja pokrivenosti uvoza izvozom, sa 49,7 posto u prva četiri mjeseca prošle godine na 48,4 posto u ovoj godini. Na usporavanje rasta izvoza najviše je utjecao izvoz brodova, napominju analitičari Hrvatske gospodarske komore u najnovijim "Gospodarskim kretanjima". No, pritom treba imati u vidu da je u prošloj godini ostvarena najviša razina izvoza brodova od osamostaljenja RH. Stopa rasta izvoza bez brodova, u prva četiri mjeseca ove godine bila je nešto viša od prošlogodišnje u istom razdoblju.

ZAGREB - U Zagrebu je tijekom prvog tromjesečja ove godine izdano 235 građevnih dozvola, od čega 190 ili 81 posto za novogradnju i 45 ili 19 posto za rekonstrukcije, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. Ukupna predviđena vrijednost radova po tim dozvolama je 635,4 milijuna kuna, od čega 618,7 milijuna na zgradama, a 16,6 milijuna kuna na ostalim građevinama. Kod 154 građevne dozvole ili u 66 posto slučajeva investitori su fizičke osobe, a kod 42 dozvole ili 34 pravne osobe. Građevnim dozvolama izdanima u prva tri mjeseca predviđena je izgradnja 901 stana, ukupne korisne površine 79.902 kvadratna metra.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙