FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 8. lipnja

ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje zasrijedu, 8. lipnja.
ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za srijedu, 8. lipnja.

ZAGREB - U Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo (HAMAG) bit će potpisan Sporazum o upravljanju i vlasništvom nad sredstvima za jamstvo kredita koje osigurava Europska unija (EU), a koja će se sa UNDP/UNOPS-a prenijeti na HAMAG. Kako bi se smanjili rizici banaka koje odobravaju kredite osobama bez kreditne evidencije, EU je od 1997. financirala programe kreditnih jamstava u Hrvatskoj kao potporu malim poljoprivrednicima i malim i srednjim poduzetnicima u ratom zahvaćenim područjima, kako bi mogli dobiti kredit od banke za pokretanje ili proširenje neke gospodarske djelatnosti. Prijenos sredstava na HAMAG važan je kako za kontinuitet i održivost programa tako i za povjerenje u kapacitet te institucije. HAMAG će nastaviti upravljati postojećim programom, ali će istodobno investirati u njegov koncept i upravljanje (11,00 sati, HAMAG, Deželićeva 7).

ĐAKOVO - Nizozemska ministrica vanjske trgovine Karien van Gennip i poslovno izaslanstvo u kojem je 26 nizozemskih tvrtki, posjetit će Đakovo i jedan od projekata koje podržava nizozemska Vlada. Riječ je o projektu pod nazivom "Komercijalna obrada trupaca" koji je nastao kao rezultat suradnje hrvatske tvrtke Đakovo Pilana i nizozemske tvrtke Jacobs en Van Dongen Beheer. Tom prigodom ministrica će, kako je najavljeno, otvoriti novu pilanu, koja je dio navedenog projekta, najavili su iz Nizozemskog Veleposlanstva u Zagrebu.

ZAGREB - Predstavnici tvrtke Agrarno Savjetovanje i Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu i savjetodavnu službu na konferenciji za novinare najavit će održavanje četvrog po redu sajma "Proizvodi hrvatskog sela" te okruglog stola o legaliziranju proizvodnje i prodaje proizvoda hrvatskog sela (11,00 sati, Zagrebačka županija, Ul. Grada Vukovara 72).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare tvrtki Algebra, Poslovna Inteligencija, Raiffeisen Consulting i Optimalica biti će riječi o osnivanju Akademije za potporu poslovnom odlučivanju - Decision Support Academy (DSA). Programom ove Akademije tvrtkama i pojedincima osigurat će se vrhunska edukacija iz područja potopre poslovnom odlučivanju (10,30 sati, HND, Perkovčeva 2).

ZAGREB - U sklopu sajmova Intergrafika i Modernpak koji se do 10. lipnja održavaju na Zagrebačkom velesajmu bit će održano međunarodno savjetovanje o tehnološkim dosezima u grafičkoj i ambalažnoj industriji. Organizatori savjetovanja su tvrtka Tectus, Institut za ambalažnu i grafičku industriju i časopis Ambalaža (10,00 sati, dvorana Brijuni ZV-a, Av. Dubrovnik 15).

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu u ožujku iznosila je 23,30 kuna, što je u odnosu na veljaču manje za 7,7 posto, a u odnosu na isti mjesec prošle godine više za 5,7 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Urednik: Darko Buković

tel: 01 4808-607

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙