FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rim: Pisanu bez komentara o torbi s Gotovininim dokumentima

RIM, 9. lipnja 2005. (Hina/AR) - Talijanski ministar unutarnjih poslovaGiuseppe Pisanu, tijekom konferencije za strane novinare u StampaEsteri u Rimu, održane u četvrtak, nije htio komentirati informacijekoje je objavio hrvatski tisak o odbjeglom hrvatskom generalu AntiGotovini i navodnom pronalasku torbe s lažnim dokumentima.
RIM, 9. lipnja 2005. (Hina/AR) - Talijanski ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu, tijekom konferencije za strane novinare u Stampa Esteri u Rimu, održane u četvrtak, nije htio komentirati informacije koje je objavio hrvatski tisak o odbjeglom hrvatskom generalu Anti Gotovini i navodnom pronalasku torbe s lažnim dokumentima.

Na pitanje hrvatskog novinara da prokomentira navode hrvatskih novina o navodnom uhićenju Gotovine, kasnije opovrgnutom, te o pronalasku torbe pokraj Napulja u kojoj su navodno bili i krivotvoreni dokumenti na njegovo ime, Pisanu je kazao: "Mogu vam samo kazati da je poznato da se u Napulju najbolje krivotvore dokumenti".

Pisanu je zatim kazao kako postoji odlična suradnja između hrvatskog i talijanskom ministarstva unutarnjih poslova, te kako se zahvaljujući "uspješnoj suradnji sa Slovenijom i Hrvatskom smanjio gotovo potpuno na nulu prolazak nelegalnih imigranata kroz te zemlje prema Europi".

Inače, najveći dio konferencije za novinare bio je posvećen upravo borbi protiv nelegalne imigracije. Pisanu je rekao kako je za organizirani kriminal posao s krijumčarenjem ljudima dostigao onaj s krijumčarenjem droge. Prije godinu dana su, na primijer, nelegalni imigranti za dolazak iz Libije u Italiju plaćali organiziranom kriminalu od 1200 do 1500 dolara po osobi, a sada plaćaju 2000 do 2500 dolara. Mnogi pogibaju prilikom prelaska Sredozemnog mora, ali samo 15 posto nelegalnih imigranata dolazi u Europu morskim putom. Većina nelegalnih imigranata dolazi na druge načine, pa i s dozvolama, vizama, a kada one isteknu jednostavno ostanu u europskim zemljama. U Italiji je samo 2004. godine zaustavljeno više od 237.000 osoba bez regularne dozvole boravka. Inače od ukupno uhićenih osoba koje su počinile neko krivično djelo, 38 posto su osobe bez dozvole boravka, koje čine i 30 posto ukupnog broja osoba u talijanskim zatvorima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙