FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Rončević u posjetu Poljskoj i Litvi

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončevićputuje u četvrtak u posjet Poljskoj i Litvi, gdje će s tamošnjimdužnosnicima razgovarati o bilateralnoj suradnji i stanju u regiji,priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević putuje u četvrtak u posjet Poljskoj i Litvi, gdje će s tamošnjim dužnosnicima razgovarati o bilateralnoj suradnji i stanju u regiji, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Rončević će se, na čelu hrvatskog izaslanstva, u četvrtak popodne u Varšavi sastati s poljskim ministrom obrane Jerzyem Szmajdzinskim.

Na sastanku će se raspravljati o proširenju NATO-a, angažiranju Europske unije na Balkanu, te o bilateralnoj vojnoj suradnji, stoji u priopćenju.

Hrvatsko izaslanstvo će dan poslije, u petak 3. lipnja, boraviti u Vilniusu gdje će se susresti s litvanskim ministrom obrane Gediminasom Kirkilasom.

Predviđeno je potpisivanje Sporazuma o suradnji dviju država na području obrane, te susret izaslanstva MORH-a s čelnicima parlamentarnog Odbora za nacionalnu sigurnost i obranu, Ministarstva vanjskih poslova i litvanskog Centra za upravljanje krizama, navodi se u priopćenju MORH-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙