FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat državnih službenika traži zbrinjavanje viška službenika u MORH-u

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Sindikat državnih službenika inamještenika upozorio je danas da bi uskoro u Carinskoj upravi moglobiti zaposleno dvjestotinjak novih državnih službenika i namještenika,dok se istodobno očekuje stavljanje na raspolaganje 450 službenikaMinistarstva obrane (MORH).
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Sindikat državnih službenika i namještenika upozorio je danas da bi uskoro u Carinskoj upravi moglo biti zaposleno dvjestotinjak novih državnih službenika i namještenika, dok se istodobno očekuje stavljanje na raspolaganje 450 službenika Ministarstva obrane (MORH).

Sindikat u priopćenju ističe da je raspisan natječaj za prijam oko 200 službenika i namještenika u Carinsku upravu, a kako se u MORH-u u sklopu preustroja Oružanih snaga očekuje višak od 450 državnih službenika, koji će se staviti na raspolaganje s 1. rujnom, trebalo bi omogućiti da se taj višak zbrine kroz zapošljavanje u Carinskoj upravi.

Sindikat traži da se u vezi s tim zahtjevom održi međuresorni sastanak Ministarstva obitelji, hrvatskih branitelja i međugeneracijske solidarnosti, MORH-a, Carinske uprave i Središnjeg državnog ureda za upravu.

Tu je situaciju moguće razriješiti primjenom instituta premještaja, sukladno odredbi članka 96. Zakona o državnim službenicima i namještenicima, koja predviđa premještaj službenika na drugo radno mjesto u drugom državnom tijelu.

Sindikat upozorava da je uglavnom riječ o braniteljima Domovinskog rata i potencijalnom socijalnom problemu s brojnim posljedicama po njihove obitelji u kojima su oni često jedini članovi koji privređuju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙