FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi Interspar hipermarket otvoren u Zadru

ZADAR/ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Za kupce je jutros u Zadruotvoren prvi Interspar hipermarket u Hrvatskoj, u koji je uloženo 15milijuna eura, a u kojemu je zaposleno 156 djelatnika sa zadarskogpodručja.
ZADAR/ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Za kupce je jutros u Zadru otvoren prvi Interspar hipermarket u Hrvatskoj, u koji je uloženo 15 milijuna eura, a u kojemu je zaposleno 156 djelatnika sa zadarskog područja.

Ukupna je površina Interspar prodajnog centra 9 tisuća četvornih metara, a u njegovu sklopu je, uz hipermarket prodajne površine od 4 tisuće četvornih metara, i niz drugih prodavaonica.

Interspar hipermarket sinoć su svečano u Zadru otvorili predstavnici tvrtke Spar Hrvatska i Spar Austrija grupe, a jutros je otvoren i za kupce.

Kako su priopćili iz tvrtke Spar, otvaranje prvog hipermarketa svojevrsni je nastavak suradnje hrvatskih proizvođača i grupe Spar Austrija, koja već dugi niz godina uvozi brojne hrvatske proizvode i plasira ih na police svojih prodajnih centara u Mađarskoj, Sloveniji, Austriji i Češkoj.

Po podatcima Spara, ukupni je promet od prodaje hrvatskih proizvoda u prošloj godini premašio 7,5 milijuna eura.

Zadar je, kako ističu, odabran za lokaciju prvog hipermarketa zbog svog brzog gospodarskog razvoja posljednjih godina i velikih razvojnih perspektiva.

Spar Hrvatska planira u sljedećim godinama otvoriti Interspar hipermarkete u svim većim gradovima Hrvatske, a najavljuju da će dva biti otvorena već sljedeće godine.

Kako su priopćili iz tvrtke, Spar Hrvatska donirala je opremu (cijevi, naprtnjače i vatrootporna zaštitna odijela) Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Zadra, a potpisala je i ugovor o sponzoriranju Košarkaškog kluba Zadar.

Tvrtku Spar Hrvatska osnovao je Spar Austrija koji zapošljava preko 51 tisuću ljudi, a prošle je godine ostvario promet veći od 7 milijardi eura.

Uz Austriju i Hrvatsku, taj je trgovački lanac prisutan i u sjevernoj Italiji, Češkoj, Sloveniji te Mađarskoj kao Spar Austrija grupa (ASPIAG).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙