FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U travnju rast prometa u trgovini na malo

ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Promet od trgovine na malo uHrvatskoj u travnju je u odnosu na ožujak nominalno porastao za 4,1posto, a realno za 4,5 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.
ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj u travnju je u odnosu na ožujak nominalno porastao za 4,1 posto, a realno za 4,5 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

Nakon što je u siječnju i veljači zabilježen pad prometa u maloprodaji, travanj je drugi mjesec za redom u kojima se bilježi rast (u ožujku je zabilježen porast od čak 25 posto u odnosu na veljaču).

Na godišnjoj razini, u travnju ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, promet u trgovini na malo porastao je nominalno za 5,8 posto, a realno za 2 posto.

U prva četiri mjeseca ove godine u odnosu na isto razdoblje lani maloprodaja bilježi nominalni porast za 4,4 posto, a realno za 1,1 posto.

Na mjesečnoj razini, u travnju u odnosu na ožujak najveći porast prometa bilježi se u trgovini na malo namještajem, opremom za rasvjetu, električnim aparatima za kućanstvo, radio i TV uređajima, i sl., nominalno za 16 posto.

Porastao je, za 8,2 posto, promet od trgovine na malo u prodaji, održavanju i popravku motornih vozila, dok je u trgovini na malo motornim gorivima i mazivima taj porast iznosio 7,4 posto.

U te dvije djelatnosti bilježe se i najviše stope rasta i na međugodišnjoj razini, kod prodaja motornih vozila za 25,7 posto u travnju ove u odnosu na travanj prošle godine, dok taj porast kod trgovine na malo motornim gorivima i mazivima iznosi 23,1 posto.

U ostaloj trgovini na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama na mjesečnoj je razini zabilježen porast od 0,4 posto, dok je na godišnjoj razini, u travnju ove u odnosu na travanj prošle godine zabilježen porast od 5,5 posto.

U trgovini na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno hranom, pićima i duhanskim proizvodima u travnju je u odnosu na ožujak zabilježen pad maloprodaje od 3,7 posto, a na godišnjoj je razini zabilježen porast od 0,1 posto.

I trgovina na malo farmaceutskim, medicinskim, kozmetičkim i toaletnim proizvodima na mjesečnoj razini bilježi pad za 2,2 posto, a na godišnjoj razini porast za 13,7 posto.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙