FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Utemeljeno zadarsko Gradsko vijeće - liječnici vladaju gradom

ZADAR, 14. lipnja 2005. (Hina) - Na utemeljiteljskoj sjednici zadarskogGradskog vijeća većinom glasova za gradonačelnika je izabran dr. ŽivkoKolega (HDZ), a za dogradonačelnike dr. Dražen Grgurović s nezavisneliste i dr. Rade Škarica (HSP).
ZADAR, 14. lipnja 2005. (Hina) - Na utemeljiteljskoj sjednici zadarskog Gradskog vijeća većinom glasova za gradonačelnika je izabran dr. Živko Kolega (HDZ), a za dogradonačelnike dr. Dražen Grgurović s nezavisne liste i dr. Rade Škarica (HSP).

Za predsjednika Gradskog vijeća Zadra izabran je dr. Zvonimir Vrančić (HDZ).

Na utemeljiteljskoj sjednici za dopredsjednike Gradskog vijeća izabrani su i dr. Damir Kasap iz HSLS-a, te predstavnica oporbe u Vijeću Omerka Šarić s liste SDP-a.

U Gradskom vijeću koalicijska lista HDZ-HSLS-HKDU ima 12 vijećnika, koalicijska lista SDP-HNS-HSS-LS 11, Nezavisna lista Dražena Grgurovića dva i HSP dva mandata.

Nakon sjednice oporba na čelu s nositeljicom koalicijske liste SDP-HNS-HSS-LS, saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović sa suradnicima održala je konferenciju za novinare na kojoj je kazala da njezina lista "na žalost nije dobila dovoljno glasova da bi konstituirala vlast u gradu, ali da nakon izbora nisu željeli ulaziti u sveopću trgovinu i izbore nakon izbora, jer smatraju da to nije pošteno prema biračima".

"Ovi izbori definitivno su pokazali da nezavisne liste i njihovi kandidati ne donose novosti i promjene u politici nego im je glavni cilj ući u vlast pod svaku cijenu iako su u izbornoj kampanji govorili sasvim drukčije. Zato nismo podržali takvu vlast u Zadru", rekla je Ingrid Antičević Marinović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙