FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović najavio osnivanje Nacionalnog vijeća HDZ-a BiH

MOSTAR, 9. lipnja 2005. (Hina) - Novoizabrani predsjednik HDZ-a BiHDragan Čović u četvrtak je najavio utemeljenje posebnog Nacionalnogvijeća koje će okupiti oko 45 najistaknutijih dužnosnika HDZ-a BiH izizvršne i zakonodavne vlasti u BiH.
MOSTAR, 9. lipnja 2005. (Hina) - Novoizabrani predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u četvrtak je najavio utemeljenje posebnog Nacionalnog vijeća koje će okupiti oko 45 najistaknutijih dužnosnika HDZ-a BiH iz izvršne i zakonodavne vlasti u BiH.

U 15-godišnjoj povijesti postojanja HDZ-a BiH ovo je prvi puta da se utemeljuje jedno posebno nacionalno vijeće. Čović je objasnio kako će ovo vijeće biti zapravo koordinacijsko tijelo na kojem će se dogovarati strateška politička pitanja HDZ BiH. "Nacionalno vijeće ćemo utemeljiti da bismo izbjegli anarhiju i slobodne strijelce u djelovanju HDZ-a BiH", rekao je Čović.

Po Čovićevim riječima Nacionalnim vijećem će se spriječiti praksa da HDZ BiH zaključi jedno, zatim stranački dužnosnici u izvršnoj vlasti rade drugo, a HDZ-ovi parlamentarni zastupnici rade nešto posve treće.

Komentirajući odluku visokog predstavnika za BiH Paddya Ashdowna kojom je nedavno za direktora Agencije za zaštitu i istraživanje (SIPA) imenovan Srbin Sredoje Nović, Čović je rekao da je time nanesena šteta hrvatskom narodu, jer je prekršen raniji dogovor da ta direktorska dužnost pripadne Hrvatu.

Za sudski postupak u kojem ga se tereti za korupciju Čović je ponovio da je riječ o montiranom političkom procesu protiv njega. Ponovo je odbacio i optužbe svog protukandidata Bože Ljubića da je za predsjednika HDZ-a BiH na nedavnom stranačkom saboru izabran neregularno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙