FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đelalija novi stari drniški gradonačelnik

DRNIŠ, 18. svibnja 2005. (Hina) - Dosadašnji drniški gradonačelnik AnteĐelalija danas je potpisao sporazum s nositeljem zajedničke liste HSS- HSLS - SDP - HNS Paškom Kulušićem, koja je osvojila jedan mandat štoje nedostajao Đelalijinoj listi za većinu u Gradskom vijeću i nastavakobnašanja gradonačelničke dužnosti.
DRNIŠ, 18. svibnja 2005. (Hina) - Dosadašnji drniški gradonačelnik Ante Đelalija danas je potpisao sporazum s nositeljem zajedničke liste HSS - HSLS - SDP - HNS Paškom Kulušićem, koja je osvojila jedan mandat što je nedostajao Đelalijinoj listi za većinu u Gradskom vijeću i nastavak obnašanja gradonačelničke dužnosti.

Nezavisna lista Ante Đelalije osvojila je osam od 17 mjesta, a lista HSS - HSLS - SDP - HNS jedan.

Sporazumom je utvrđeno da će Pašku Kulušiću pripasti mjesto dogradonačelnika, dužnost koju će obnašati volonterski. Po Gradskom statutu zamjenik gradonačelnika ujedno je i član Gradskog poglavarstva.

Ante Dželalija, donedavni HDZ-ov gradonačelnik, utemeljio je Nezavisnu listu nakon neslaganja s drniškim HDZ-om o prihvaćanju strateškog plana gospodarskog razvoja grada do 2010.

HDZ je s nositeljem liste Josipom Odakom, koji je punih 15 godina nadmoćnom većinom vladao Drnišem, osvojio je sedam vijećničkih mjesta

Koalicija HB-HČSP i koalicijska lista HSS - HSLS - HNS - SDP osvojile su po jedno mjesto, a prag nisu prešle liste SDSS-a i Nezavisna lista Bosiljke Janjić za srpsku nacionalnu manjinu.

Budući da na listama stranaka koje su prešle izborni prag nema predstavnika srpske manjine, u Drnišu će se održati dopunski izbori za tu manjinu. Po zadnjem popisu stanovništva srpska manjina čini 15,61 posto stanovništva, pa u skladu sa Zakonom o pravima nacionalnih manjina u Gradskom vijeću treba biti zastupljena s dva vijećnika.

Zakonski rok za raspisivanje dopunskih izbora je 60 dana nakon utemeljenja Gradskog vijeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙