FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Orkestar Padobranske pukovnije britanske vojske muzicirat će na Zrinjevcu

ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - U Glazbenom paviljonu na zagrebačkomZrinjevcu svoju vještinu marširanja i muziciranja pod nazivom BeatingRetreat pokazat će u slijedeću srijedu orkestar Padobranske pukovnijebritanske vojske.
ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - U Glazbenom paviljonu na zagrebačkom Zrinjevcu svoju vještinu marširanja i muziciranja pod nazivom Beating Retreat pokazat će u slijedeću srijedu orkestar Padobranske pukovnije britanske vojske.

Bit će to besplatan koncert za građanstvo, a navečer će se uz pozivnice održati još jedan na terasi hotela Esplanade.

Beating Retreat je moderna ceremonija običaja koji svoje korijene vuče iz britanske vojne tradicije 16. stoljeća. Nekada je bio sastavni dio dnevne rutine vojnika. Naziv potječe od francuske riječi "retraite" što u prijevodu znači povući se na spavanje. Izvorno se sastojao od produljenog udaranja u bubanj kod zalaska sunca kako bi se upozorilo noćnog čuvara da je vrijeme sjesti na konja i obavijestiti vojnike i civile da se sigurno vrate u tabor prije zatvaranja ulaznih vrata. Također bi se svirala i himna u počast poginulima.

Tijekom godina Beating Retreat postala je moderna glazbena parada u kojoj vojni glazbenici pokazuju glazbene vještine kao i vještine marširanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙