FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD vojnu operaciju na zapadu Iraka ocijenio uspješnom

BAGDAD, 14. svibnja 2005. (Hina/AP) - Vojska SAD-a u subotu je objavilakraj jednotjedne vojne operacije u Iraku u blizini sirijske graniceobjavivši da je uspješno "neutralizirala" pobunjeničko utočište uIraku i ubila više od 125 militanata, a gotovo istodobno je priopćenoda je Bagdadu ubijen visoki dužnosnik iračkog ministarstva vanjskihposlova.
BAGDAD, 14. svibnja 2005. (Hina/AP) - Vojska SAD-a u subotu je objavila kraj jednotjedne vojne operacije u Iraku u blizini sirijske granice objavivši da je uspješno "neutralizirala" pobunjeničko utočište u Iraku i ubila više od 125 militanata, a gotovo istodobno je priopćeno da je Bagdadu ubijen visoki dužnosnik iračkog ministarstva vanjskih poslova.

U vojnoj operaciji pod nazivom "Matador" u blizini sirijsko-iračke granice veliki broj pobunjenika je ranjen, a 39 militanata od "obavještajne vrijednosti" je uhvaćeno, stoji u priopćenju američke vojske u kojem se kaže i da je u akciji poginulo devet američkih marinaca dok ih je 40 ranjeno.

Načelnika u iračkom ministarstvu vanjskih poslova, Jassima Mohammeda Ghanija, nepoznati je atentator pred njegovim domom u subotu ubio pucajući iz jurećeg automobila, priopćila je iračka policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙