FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konferencija ministara kulture u Madridu: Sve su kulture jednake

MADRID, 12. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Međunarodni susret ministarakulture koji se održavao 11. i 12. lipnja u Madridu završio je unedjelju zajedničkom izjavom u kojoj se zagovara načelo "jednakostisvih kultura".
MADRID, 12. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Međunarodni susret ministara kulture koji se održavao 11. i 12. lipnja u Madridu završio je u nedjelju zajedničkom izjavom u kojoj se zagovara načelo "jednakosti svih kultura".

Četrdeset ministara i tridesetak izaslanika iz zemalja Europe, Azije, Afrike i Amerike okupili su se pod predsjedanjem ministara Carmen Calvo (Španjolska), Gilberta Gila (Brazil) i Renauda Donnedieua de Vabresa (Francuska).

"Nužno je zaustaviti sadašnje uniformiranje i standardizaciju koji su posljedica gubitka ravnoteže među kulturama", kaže se u završnoj deklaraciji koja se uklapa u promidžbu za prihvaćanje "Konvencije o zaštiti i o promicanju raznolikosti kulturnog izražavanja".

Tekst prednacrta Konvencije potpisali su u Parizu 3. lipnja predstavnici 130 zemalja članica UNESCO-a koji sada žele da se ona konačno prihvati u listopadu na Općoj konferenciji te međunarodne organizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙