FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konferencija: ulazak u EU izazov za državu i javnost

ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Rad državnih institucija nijedovoljan da bi se odgovorilo na izazov ulaska Hrvatske u Europskuuniju, nego se novim okolnostima moraju prilagoditi i široke društvenestrukture, istaknuli su u srijedu u Zagrebu sudionici konferencije"Europa u Hrvatskoj - izazov Europske unije".
ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Rad državnih institucija nije dovoljan da bi se odgovorilo na izazov ulaska Hrvatske u Europsku uniju, nego se novim okolnostima moraju prilagoditi i široke društvene strukture, istaknuli su u srijedu u Zagrebu sudionici konferencije "Europa u Hrvatskoj - izazov Europske unije".

Konferenciju u hotelu The Regent Esplanade organizirali su Zaklada Konrad Adenauer i Društvo za kulturu demokracije koji sličnim projektima žele potaknuti javnu raspravu o sadržajima procesa pristupanja Hrvatske EU-u.

Na prvoj u nizu planiranih konferencija, seminara i radionica, sudjeluju predstavnici državne i lokalnih vlasti, akademici i sveučilišni profesori te stručnjaci iz različitih područja.

Ministar kulture Božo Biškupić smatra da je priključenje EU-u nužnost i da nema alternative. Ocijenio je da je to najvažnija tema u hrvatskim medijima i referentna točka za mjerenje uspjeha i neuspjeha u politici.

Pomoćnica ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Mirna Marović podsjetila je da Hrvatska uskoro očekuje početak pristupnih pregovora i da priprema odgovore na niz izazova, pravosudnih, gospodarskih i upravnih koji je očekuju na putu priključenja.

Christian Schmitz, direktor zagrebačkog ureda Zaklade Konrad Adenauer uvjeren je da Hrvatska u Europi neće izgubiti svoju posebnost i da će znatno obogatiti europski prostor.

"Bruxelles mora znati da je Hrvatska most za uspostavu stabilnosti u regiji", rekao je Schmitz koji smatra da je europsko ujedinjenje moguće samo uz poštivanje nacionalnih i regionalnih različitosti.

Cjelodnevna konferencija nastavlja se po radnim skupinama za politiku, gospodarstvo, medije, poljoprivredu, kulturu i lokalnu samoupravu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙