FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić i Sanader sa španjolskim ministrom Moratinosom

ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je u četvrtak ministra vanjskih poslova Kraljevine ŠpanjolskeMiguela Angela Moratinosa koji je izjavio da je španjolska podrškaHrvatskoj na putu u EU neupitna, priopćio je Ured predsjednika.
ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je u četvrtak ministra vanjskih poslova Kraljevine Španjolske Miguela Angela Moratinosa koji je izjavio da je španjolska podrška Hrvatskoj na putu u EU neupitna, priopćio je Ured predsjednika.

Prema istom izvoru, Moratinos je izrazio uvjerenje da će Hrvatska, poduzimajući sve aktivnosti, ispuniti svoje obveze i započeti pregovore za punopravno članstvo.

Predsjednik Mesić je kazao da su hrvatsko-španjolski odnosi dobri, dodajući kako je potrebno pojačati gospodarsku suradnju, a također je naglasio kako je upravo razvoj Španjolske nakon pristupanja Europskoj uniji jedan od primjera kako se mogu iskoristiti europski predpristupni i strukturni fondovi, stoji u priopćenju. Predsjednik je izrazio uvjerenje kako taj primjer može koristiti i Hrvatskoj.

Ministar Moratinos pozdravio je interes za razvijanjem bilateralne suradnje, koja se, osim političkih odnosa može proširiti na gospodarstvo, te na području kulture i obrazovanja, kaže se u službenom priopćenju.

Sa španjolskim se ministrom sastao i premijer Ivo Sanader, a dvojica dužnosnika su, kako glasi u službenom priopćenju, razgovarala o bilateralnim odnosima dviju zemalja, koji su ocijenjeni vrlo dobrim i prijateljskim, te hrvatskom putu u EU. I ovom je prilikom ministar Moratinos izrazio punu potporu svoje zemlje Hrvatskoj i želju za što bržim otpočinjanjem pregovora o punopravnom članstvu u Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙