FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Susret crkava reformacijske baštine "Hrvatska za Isusa"

ZAGREB, 11. lipnja 2005. (Hina) - Tradicionalni kršćanski susret podnazivom "Hrvatska za Isusa" održan je danas u Zagrebu u organizacijipetnaestak crkava reformacijske baštine iz cijele Hrvatske.
ZAGREB, 11. lipnja 2005. (Hina) - Tradicionalni kršćanski susret pod nazivom "Hrvatska za Isusa" održan je danas u Zagrebu u organizaciji petnaestak crkava reformacijske baštine iz cijele Hrvatske.

Susreti su počeli molitvom za vlasti na Trgu sv. Marka. Kršćani su u molitvi "podigli ime Isus kao jedino rješenje za Hrvatsku", te molili za pokajanje, pravednost i dolazak Božjeg kraljevstva. Molitvu je predvodio pastor Kršćanskog centra "Riječ Života" Damir Šićko Alić.

Nakon molitve, vjernici su u povorci, pjevajući i noseći transparente "Isus je živ!", "Isus je rješenje za sve", "Dalmacija za Isusa", "Slavonija za Isusa", "Lika za Isusa", "Zagreb za Isusa", otišli na Cvjetni trg, koji je središte današnjeg programa.

Predstavnici crkava građanima su poručili "da unatoč nesigurnosti, urušavanju temeljnih struktura društva i sve raširenijoj moralnoj izopačenosti ima nade, a ona je u podložnosti učenju i zapovjedima Isusa Krista koje neminovno dovodi do iscjeljenja i preobrazbe pojedinaca, obitelji i cijeloga društva".

Susreti su nastavljeni propovjedima pastora Milana Špoljarića iz Rijeke, Damira Srneca iz Čakovca i Roberta Starčića iz Dubrovnika te glazbeno-scenskim nastupom kršćanskih grupa. Na štandovima je predstavljeno kršćansko izdavaštvo kao i djelatnost kršćanskih udruga, poglavito u borbi protiv ovisnosti od droga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙