FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruska središnja banka: odbacivanje eura samo glasina

MOSKVA, 6. lipnja 2005. (Hina/AP) - Visoki dužnosnik ruske središnjebanke ocijenio je izvješća o tome da bi Italija i Njemačka mogleodbaciti euro "samo glasinama" te kazao da Rusija nema namjerumijenjati svoju strukturu deviznih rezervi zbog prošlotjednognizozemskog i francuskog neprihvaćanja EU ustava.
MOSKVA, 6. lipnja 2005. (Hina/AP) - Visoki dužnosnik ruske središnje banke ocijenio je izvješća o tome da bi Italija i Njemačka mogle odbaciti euro "samo glasinama" te kazao da Rusija nema namjeru mijenjati svoju strukturu deviznih rezervi zbog prošlotjednog nizozemskog i francuskog neprihvaćanja EU ustava.

Euro je oštro pao nakon tih referenduma. Ruska središnja banka jedan je od najvećih kupaca eura u svijetu i trenutno drži 30 posto, plus ili minus 5 posto, ukupnih rezervi u eurima, rekao je zamjenik predsjednika Alexei Ulyukayev.

Komentar Ulyukaqyeva uslijedio je nakon sugestije jednog talijanskog ministra da se provede referendum o vraćanju talijanske lire. Njemački tjednik Stern u međuvremenu je objavio da su njemačka vlada i njemačka središnja banka raspravljali o mogućnosti vraćanja njemačke marke. Taj izvještaj opovrgnule su obje strane.

"Nećemo reagirati na glasine", rekao je Ulyukaqyev.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙