FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva "nema prigovora" na posvajanje ruske djece u inozemstvu

MOSKVA, 11. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Rusko ministarstvo vanjskihposlova izjavilo je u subotu da nema prigovora na posvajanje ruskedjece u inozemstvu, pošto su ruske vlasti zabranile rad trimaameričkim agencijama optuženim za nehat u praćenju posvojene djece.
MOSKVA, 11. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Rusko ministarstvo vanjskih poslova izjavilo je u subotu da nema prigovora na posvajanje ruske djece u inozemstvu, pošto su ruske vlasti zabranile rad trima američkim agencijama optuženim za nehat u praćenju posvojene djece.

"Nemamo razloga za prigovor na posvajanje ruske djece u inozemstvu, napose u slučajevima kada se ne mogu pronaći posvojitelji u našoj zemlji", rekao je ministar.

Izjava dolazi u trenutku kada se u Rusiji rasplamsala polemika oko Amerikanke koja je osuđena jer je nasmrt pretukla svog posvojenog sina, ruskog šestogodišnjaka.

Ministarstvo vanjskih poslova izjavilo je da je zlostavljanje posvojene ruske djece nedopustivo, istaknuvši ipak da nema razloga za uvođenje zabrane za strance koji ih žele posvojiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙